O ursoaica a ramas prinsa intr-un gard de sarma, intr-un sat din Buzau. Ce au facut jandarmii

Ultima actualizare: 11-04-2017 07:17
urs tranchilizat

Jandarmii buzoieni au fost solicitati sa intervina, sambata, dupa ce un urs a fost gasit captiv la marginea unei paduri, in dreptul localitatii buzoiene Cozieni.

Pentru ca jandarmii nu au in dotare tranchilizante, desi au atributii sa intervina in astfel de situatii, a fost nevoie de sprijinul unui vanator ca sa elibereze animalul prins intr-un gard de sarma impletita.

Potrivit purtatorului de cuvant al Jandarmeriei Buzau, Georgiana Nazaru, un localnic a sunat, stmbata dimineata, la 112 spunand ca la marginea padurii de la Cozieni un urs ar fi captiv intr--un lat. Opt jandarmi au pornit spre locul indicat, insa, pentru ca in dotarea Jandarmeriei Buzau nu exista tranchilizante si celelalte lucruri necesare in astfel de situatii, s-a cerut sprijinul unui vanator.

Ursul a fost tranchilizat, iar cand jandarmii s-au apropiat de animal au constatat ca acesta este prins intr-un gard de sarma impletita.

Ursul, o femela adult, nu este ranit. Dupa ce va trece efectul tranchilizantelor, autoritatile vor elibera animalul in padure.

In aceasta perioada, ursii au dat mai multe atacuri in localitatile de munte ale judetului Buzau.

La Colti, animalele salbatice au coborat din padure pana la casele oamenilor, unde au omorat porci si capre. Atacuri similare au fost si la Patarlagele, in timp ce la Margaritesti ursii au distrus mai multi stupi de albine.

Oamenii se tem ca animalele salbatice sa nu-i atace si pe ei, motiv pentru care autoritatile locale au facut mai multe demersuri la Agentia pentru Protectia Mediului, pentru stablirea pagubelor in vederea acordarii de despagubiri, si la Garda Forestiera Vrancea pentru ca animalele sa poata fi capturate sau impuscate.

Ursul este un animal protejat de lege si nu poate fi impuscat decat cu aviz de la MInisterul Mediului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO