Tragedie în Bacău. Un tânăr de 21 s-a înecat după ce a sărit în apă să salveze un câine

31-07-2020 08:04


Un gest frumos şi bine-intenţionat a dus la o tragedie în județul Bacău. Un tânăr în vârstă de 21 de ani a sărit în canalul râului Bistrița pentru a salva un câine, dar nu a reușit să mai iasă la suprafață.

Câțiva prieteni care erau cu el au sunat la 112 și au cerut ajutor, iar pompierii au început căutările.

Din nefericire, până la lăsarea întunericului nu au reușit să găsească trupul tânărului.

Tânărul era pe malul betonat al canalului Bistriţa din localitatea Buhuşi, împreună cu câţiva prieteni. La un moment dat a văzut un câine în apă. Nu s-a gândit nici o clipă la pericol şi a încercat să îl salveze, numai că a alunecat şi el în canalul învolburat.

Tânărul a ignorat pericolul pentru a salva un căţeluş de la înec. Dar în zonă curenţii sunt foarte puternici, şi chiar şi un înotător priceput are şanse mici să iasă în viaţă din canalul de fugă.

Localnic: ”S-au mai întâmplat multe aici chiar şi pe partea asta a murit o persoană. Din câte am înţeles a sărit după câine să salveze câinele. Nu a mai apucat să iasă. Era înotător bun. Poţi să fii oricât de bun şi nu ai nicio şansă aici".

Toată comunitatea plânge acum sfârşitul tânărului mai ales ca miercuri tocmai împlinise 21 de ani. Era un băiat cuminte, iar familia este acum distrusă.

Echipele ISU au început misiunea de căutare cu o barcă şi mai mulţi pompieri pe mal, însă până la căderea serii nu au găsit trupul tânărului.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO