Tragedia unei familii din Slatina: bebelușul lor a murit la 2 zile de la naștere. Cine ar fi de vină

Ultima actualizare: 13-01-2021 14:19

O familie din Slatina trece prin momente sfâșietoare. Oamenii și-au pierdut bebelușul, la doar două zile de la venirea pe lume.

Îi acuză acum pe medici că au luat prea târziu decizia de a muta fetița în Capitală. Copila se născuse cu probleme respiratorii și avea nevoie de oxigen, care poate fi administrat doar cu un aparat special, disponibil în București. Poliția anchetează cele întâmplate.

Fetița a venit pe lume vineri, la Spitalul Județean din Slatina. Era primul copil al familiei, iar sarcina a fost una urmărită de medici.

Mihăiţă Calcan, tatăl bebelușului: „În ziua când am ajuns la urgență a fost în dimineața de joi, pentru că soția avea niște dureri pe care nu le mai avusese. Ne-a băgat de urgență în operație, deoarece pulsul copilului scăzuse foarte mult. Nu știu de la ce. A făcut cezariană, a ieșit cu bine de acolo mămica, în schimb fetița ni s a spus că are o problemă cu respirația."

Starea micuței s-a degradat rapid. Părinții au cerut să fie dusă urgent la un spital care are aparatură necesară pentru salvarea ei.

Mihăiţă Calcan, tatăl bebelușului: „Nu există oxigenul acela special. Doctorița mi-a spus să caut împreună cu dânsa o clinică în București care are acest oxigen. A durat foarte mult. A suferit alterația plămânului și până la ora 15 s-au gândit că trebuie să o ducem la București. Cu ajutorul meu și al prietenilor din București am găsit la Sf. Pantelimon, dar până a ajuns ambulanța specială pentru a transporta acest tip de oxigen, la ora 22, cei de la SMURD și-au făcut datoria. Au resucitat-o. Nu s-a putut face nimic."

Reprezentanții spitalului spun că au început să facă demersurile pentru transfer în jurul orei 12. Aprobarea ar fi venit abia opt ore mai târziu.

Radu Ene, director medical Spitalul Slatina: „Sâmbătă, starea generală s-a degradat, moment în care s-au făcut demersuri către Centrul Universitar Craiova cu răspuns negativ de acolo și către numeroase clinici din București, iar din motive de lipsă de locuri nu s-a putut efectua transferul. S-a primit aprobarea la Pantelimon. Din păcate, nu s-a mai putut face nimic pentru pacient.”

Familia a depus mai multe plângeri, inclusiv la Poliție.

Alexandra Dicu, purtător de cuvânt IPJ Olt: „Polițiștii din Slatina au fost sesizați de un bărbat de 31 ani cu privire la faptul că fiica sa, în vârstă de doar două zile, a decedat în unitatea medicală unde se afla internată. Polițiști au deschis un dosar de cercetare penală și au dispus efectuarea necropsiei nou-născutului.”

Și spitalul a anunțat că va face o anchetă proprie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO