Traficanti de droguri prinsi la Slatina cu 9 kilograme de canabis. Valoarea cu care ar fi fost vandute drogurile

Dată publicare: 29-03-2017 22:00
Dată actualizare: 01-04-2017 07:02


canabis

Doua persoane care faceau parte din una dintre cele mai importante retele internationale de trafic de droguri care a actionat pe relatia Spania-Romania au fost retinute dupa ce au fost prinse cu noua kilograme de canabis, la intrarea in municipiul Slatina

 "In noaptea de 27 spre 28 martie, inculpatul C.C. a introdus pe teritoriul Romaniei, la instigarea inculpatului D. G. A., cantitatea de aproximativ noua kilograme de canabis, cu valoarea de piata de aproximativ 130.000 de euro", spun procurorii.

Ei precizeaza ca persoana care a adus drogurile in Romania a trecut prin Vama Nadlac, la bordul unui autocar al unei firme care opera pe ruta Valencia, Spania - Craiova.

"Autocarul anterior mentionat s-a deplasat pana pe raza judetului Olt, in localitatea Bals, unde inculpatul C. C. a coborat din autocar si s-a urcat intr-un autoturism in care se aflau inculpatul D. G. A. si suspecta P. D. C., impreuna cu doua trollere pe care le-a introdus in portbagajul autoturismului", mai arata anchetatorii.

Ei mentioneaza ca, in timp ce se deplasau cu autoturismul, inculpatii si suspecta au fost prinsi in flagrant, la intrarea in municipiul Slatina.

"In urma perchezitiei efectuate, intr-un troller, a fost gasita cantitatea de aproximativ noua kilograme de canabis, ambalata in mai multe pachete de diferite dimensiuni precum si doua odorizante. Drogurile erau ambalate in mai multe folii din material plastic sub care se aflau diferite straturi de cafea si miere, iar sub aceste straturi se aflau alte pungi din material plastic vidate care contineau fiecare diferite cantitati de canabis, sub forma de inflorescenta. Atat modalitatea de ambalare, cat si cele doua odorizante au avut ca scop inducerea in eroare in sensul impiedicarii depistarii drogurilor prin sursa umana sau sursa canina", mai spun procurorii.

Anchetatorii mai arata ca DIICOT Structura Centrala a dispus retinerea celor doi inculpati, pentru trafic ilicit de droguri de risc si trafic ilicit international de droguri de risc.

Procurorii DIICOT, alaturi de ofiteri de politie judiciara din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Bucuresti au efectuat trei perchezitii, in Bucuresti, la locuintele celor in cauza.

In urma perchezitiilor au fost ridicati 1.000 de euro, un pistol cu bile, doua cantare electronice de precizie si un autoturism in valoare de circa 10.000 de euro.

"Inculpatii fac parte din una dintre cele mai importante retele internationale de trafic de droguri ce a actionat pe relatia Spania-Romania. Membrii grupului procurau din Spania cantitati mari de canabis pe care le transportau in Romania, iar ulterior le distribuiau en-gros catre dealerii din Bucuresti", spun anchetatorii.

In aceeasi cauza, la inceputul lunii martie, doi dintre membrii retelei au fost plasati in arest la domiciliu.

Inculpatii au fost prezentati Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru o perioada de 30 de zile.

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO