Toți clienții unui mall au ”avut” temperatură. Canicula încurcă măsurile contra Covid-19

30-06-2020 18:02


Valul de aer fierbinte, saharian, care ne sufocă de câteva zile, aduce temperaturi tot mai ridicate. A fost caniculă și astăzi în sudul țării, iar de mâine pot fi și 37 de grade la umbră.

În plus, soarele arzător provoacă în această vară probleme care nu existau anii trecuți. Acolo unde este obligatorie măsurarea temperaturii, oamenii se trezesc că au și 38 de grade dacă vin de afară.

Nu este febră, atrag atenția specialiștii. Trebuie să așteptăm câteva secunde, să ne revenim, apoi vom vedea valoarea corectă. Tot din cauza măsurilor de prevenție, aerul condiționat este închis în cele mai multe mijloace de transport în comun, instituții ori companii. Iar oamenii fierb.

Aer greu de respirat în mijloacele de transport în comun

 

La cele 40 de grade resimțite de organism astăzi, la ora 15.00, în București, pietonii se topeau. Așa că orice colțișor cu umbră a fost ocupat de cei care voiau să-și mai tragă puțin sufletul. Însă uneori nici în interior nu este mai bine.

în mijloacele de transport în comun care au aer condiționat, responsabilii au hotărât să folosească instalația doar cu aer de afară pentru că este mai sigur. dar chiar și așa sunt 31 de grade în interior.

În cele fară aer condiționat, cum sunt de altfel cele mai multe, situația este mult mai rea. sunt 41 de grade înăuntru, ca într-o saună. Și încercați să respirați în saună, mai ales când aveți și masca la gură.

Călător: ”Este îngrozitor, dar nu avem ce face.”

Decizia de a nu recircula aerul din interior vine după o recomandare a oficialilor din sănătate. Instalațiile de climatizare pot fi folosite doar daca sunt dezinfectate, iar spatiile nebulizate, pentru că altfel pot contribui la răspândirea coronavirusului.

Proceduri costisitoare la care mulți au renunțat, așa că aerul stă închis chiar și în zile toride. Dar canicula aduce și alte probleme, neprevăzute.

Probleme pentru măsurarea temperaturii

 

Trecerea bruscă de la rece la cald sau invers crează confuzie în rândul celor care sunt obligați să ia temperatura, dar și în rândul celor cărora li se ia temperatura. De exemplu, acum am 37,9 grade și ar trebui să nu fiu primită la muncă. Dar după câteva secunde de stat la umbră, a scăzut deja la 37.

Asta s-a întâmplat și într-un mall din Capitală, unde senzorii de măsurare a temperaturii au început să semanalizeze, în mod eronat, că toți cei care intrau aveau febră.

Valul de aer saharian va afecta țara noastră cel puțin până la sfârșitul săptămânii.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO