Top Gear: "Isi face treaba intr-un mod spectaculos de nespectaculos." Sandero, printre cele mai ieftine masini din Anglia

18-05-2014 12:55
Sursa: TOP GEAR


Sandero

Publicatia britanica Top Gear a realizat un test al Daciei Sandero, una dintre cele mai ieftine masini disponibile pe piata din Anglia.

Poate ca nu pare, dar Dacia Sandero este cea mai avansata masina din lume. Asta, pentru ca este, de fapt, o masina a timpului. Jantele sunt din otel, lipsesc accesoriile, iar cheia este doar o cheie, scrie Top Gear.

Climatizarea este conditionata de pozitia geamurilor, care se ridica sau se coboara cu o manivela iar experienta multimedia vine din conversatia cu pasagerul. "Ne-am intors in anii '70", au scris editorii emisiunii. In Marea Britanie, pretul pentru un Sandero pleaca de la 5995 de lire. Ar putea fi o lectie, spun britanicii, despre ce e necesar intr-o masina.

Dacia este noua Skoda, care a reusit, printr-o repozitionare inteligenta sa castige un public mai pretentios, permitand Daciei sa ocupe locul ramas liber, in segmentul masinilor ieftine.

Chiar daca ii lipsesc dotarile moderne, cum ar fi o conexiune USB sau inchiderea centralizata, Sandero are, in opinia britanicilor, "o robustete perceptibila".

Masina romanesca este laudata si pentru ca "incurajeaza disciplina in trafic", deoarece performantele motorului sunt modeste. "Sunt multe camioane in drumul spre Dover si am petrecut mult timp inchesuit intre ele", a scris jurnalistul britanic.

"Urmarindu-l pe Stig cum manevreaza Dacia Sandero pe circuit, ca si cum s-ar razboi cu un frigider cu motor, este un indiciu ca Dacia este, inainte de toate, construita ca sa dureze", au scris britanicii. "Sandero nu transmite tweet-uri, nu posteaza pe Instagram, dar isi face treaba intr-un mod spectaculos de nespectaculos."

 

 

Sursa: TOP GEAR

VIDEO PROTVPLUS.RO