Scanări pe proprietatea lui Dincă din Caracal. Avocatul Tonel Pop: „Își bate joc de ei”

×
Codul embed a fost copiat

Procurorii DIICOT apelează la specialişti în geodezie ca să găsească noi dovezi în teribilul caz de la Caracal. Experţii vor trebui să scaneze întreaga proprietate.

În felul acesta încearcă să afle dacă principalul suspect a ascuns în pământ eventuale rămăşiţe umane. Cercetarea propriu zisă va începe abia miercuri, din pricina munţilor de gunoaie, însă nu înainte ca principalul suspect să fie dus din nou în fața judecătorilor pentru prelungirea arestării preventive.

Procurorii DIICOT au cerut un raport de constatare tehnico-ştiinţifică prin care experţii în geodezie să le spună cu ajutorul unor aparate speciale unde ar fi putut săpa Gheroghe Dincă gropi ascunse.

Asta pentru că doar acolo să caute în profunzime eventuale urme ale presupuselor crime făcute de bărbatul din Caracal sau eventuale rămăşiţe umane, câtă vreme au bănuiala că Dincă ar fi putut îngropa părţi din trupurile neînsufleţite ale victimelor pe care el a mărturisit că le-ar fi ucis.

O misiune deloc uşoară câtă vreme întreaga curte este mai degrabă o rampă de gunoi.

Citește și
Alexandra Macesanu
Rudele Alexandrei vor expertiză internaţională. Poliţia declarase dispariţia "plecare voluntară"
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Tonel Pop, avocatul familiei Melencu: "Toate acele gunoaie vă rog să mă credeţi, le iau şi le sortează, pe fiecare în parte, plastic, îmbrăcăminte şi apoi corelaționează şi iau ce cred că are interes pe anchetă. Sunt şocat de cantitatea mare de deşeuri, nu cred că vor face faţă."

Dis de dimineaţă, după ce l-au adus pe Gheorghe Dincă să asiste la percheziţia din gospodăria sa, anchetatorii au adus un buldozer, dar şi un tractor cu remorcă pentru a transporta gunoaiele. Pe de altă parte, avocatul familiei Melencu spune că presupusul autor al crimelor de la Caracal asistă impasibil la încercarea autorităţilor de a finaliza ancheta.

Tonel Pop: "Îşi bate joc de ei, el stă, sunt criminailiști, ofiţeri, caută gunoaie, sortează, şi el mai spune să caute. El dă indicaţii, mai vrea păpică, păpică, apică, trebuie să stea jos, vrea copertină să nu-l bată soarele în cap, că altfel reclamă la CEDO."

În paralel, la sediul Poliţiei din Caracal au continuat audierile în dosarul în care se cauta eventuale implicaţii ale unor posibile reţele de trafic de carne vie. Printre cei chemaţi să vorbească despre grupările de crimă organizată din zonă s-a aflat şi proprietarul unei firme de pază care susţine că ar fi sesizat în mod repetat la Ministerul de Interne pretinse înţelegeri între interlopii şi poliţiştii din oraş. Remus Rădoi, zis Codiță, se plânge de faptul că informaţiile pe care le furniza ofiţerilor ajungeau mai întâi la interlopi, care erau avertizaţi inclusiv despre descinderile care îi vizau.

Remus Rădoi, patronul unei firme de pază din Caracal: "Au fost nereguli că nu au fost interceptări, s-au omis ori nu s-au audiat anumite victime ori s-au audiat în aceiaşi clădire cu infractorii ori cu o săptămână înainte infractorii ştiau de percheziţii. Conducerea poliţiei Caracal i-a sunat pe liderii grupării şi i-a informat despre ceea ce le spusesem".

Audieri au avut loc şi în Bucureşti, unde doi şefi din Inspectoratul de Poliţie Olt au fost chemaţi să dea declaraţii în anchetă Secţiei de Investigare a Magistraţilor care încă încearcă să afle dacă primul procuror de caz sau cei de la DIICOT Craiova sunt sau nu vinovaţi de vreo faptă penală şi dacă modul în care au făcut investigaţiile şi au condus operaţiunile ar fi împiedicat în vreun fel salvarea celor două tinere răpite.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

aaCLICK AICI peantru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Tehnologie de ultimă generație la casa lui Dincă. Scanerul care detectează rămășite umane la 5m sub pământ
Tehnologie de ultimă generație la casa lui Dincă. Scanerul care detectează rămășite umane la 5m sub pământ

Anchetele legate de cazul Caracal continuă marți în curtea casei lui Gheorghe Dincă, unde se face curăţenie pentru ca poliţiştii să caute eventuale rămăşiţe umane.

Rudele Alexandrei vor expertiză internaţională. Poliţia declarase dispariţia
Rudele Alexandrei vor expertiză internaţională. Poliţia declarase dispariţia "plecare voluntară"

Rudele Alexandrei Măceșanu - fata pe care Gheorghe Dincă susține că a ucis-o - vin cu acuzații grave la adresa polițiștilor de la IPJ Olt.

Anunțul STS privind modernizarea echipamentelor pentru 112
Anunțul STS privind modernizarea echipamentelor pentru 112

STS a semnat cu Asocierea Orange Romania SA - Atos Convergence Creators SRL un contract de furnizare echipamente şi aplicaţii informatice pentru modernizarea infrastructurii hardware şi software a Sistemului 112.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.