Scandalul tezelor de doctorat plagiate la Academia de Poliție. Ce a descoperit MAI

Ultima actualizare: 03-07-2019 19:45

După scandalul tezelor de doctorat plagiate de la Academia de Poliţie, "Alexandru Ioan Cuza", Ministerul de Interne a dat publicităţii rezultatele controlului făcut în această unitate de învăţământ.

Corpul de control a descoperit o lungă serie de nereguli, de la ascunderea mai multor lucrări de doctorat, până la nerespectarea normelor de verificare. Cu alte cuvinte, Academia a încercat să muşamalizeze scandalul.

Ministerul de Interne a recunoscut că ce s-a întâmplat cu tezele de doctorat la Academia de Poliţia a fost mai mult o verificare de faţadă. Concluziile controlului arata că şefii de la Academia de Poliţie au minţit de mai multe ori. O dată când au spus că au verificat de două ori mai multe teze de doctorat decât au făcut-o în realitate. Mai mult decât atât, patru ofiţeri din conducere au omis să îşi trimită şi lucrările lor la verificat. Ba mai mult, au reuşit performanţa să verifice de două ori aceeaşi teză, în ani diferiţi, şi să obţină alte rezultate.

Aşadar, reprezentanţii Ministerul de Interne au găsit aceste nereguli grosolane, însă tot ei au declarat că nu vor putea să dispună o cercetare disciplinară în acest caz.

Tot acest scandal a explodat în luna aprilie, când jurnalista Emilia Şercan, cea care în ultimii ani a vorbit prin investigaţii de aceste nereguli de la Academie, a primit un mesaj de ameninţare cu moartea.

Iniţial, un ofiţer tânăr de la academie a fost reţinut că fiind cel care a trimis mesajul. Ulterior, rectorul şi protectorul au fost plasaţi de procurorii DNA sub control judiciar. Sunt acuzaţii ca ei au stat de fapt în spatele şantajului.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO