Toată țara a fost măturată de ploi. Un băiat de 4 ani din Bihor a fost luat de viitură

Ultima actualizare: 15-06-2020 11:16

Toată țara a fost măturată de ploi, iar în duminică noaptea a expirat codul portocaliu de vreme rea.

Din păcate apele, pe lângă distrugeri au luat și vieți. În Bihor un băiețel de numai 4 ani a murit surprins de torenți.

Copilul se afla într-o mașină împreună cu părinții și cu fratele lui, un bebeluș, de 9 luni. Automobilul a fost prins în șuvoaie, iar tatăl a crezut că dacă își duce fiul cel mare pe marginea drumului, o să fie la adăpost.

Trupul a fost găsit după mai multe ore de căutări. Va avertizăm că urmează detalii care va pot afecta emoțional. Tragedia s-a petrecut în localitatea Valea de Sus, din județul Bihor.

Potrivit autorităților, băiețelul de 4 ani era în mașină împreună cu părinții și fratele lui - un bebeluș de 9 luni. Cum în zonă nu există pod, adulții au încercat să treacă prin pârâul care altă dată avea doar câțiva centimetri. Numai că acum s-a umflat atât de tare, încât au rămas blocați între șuvoaie.

Ioan Bota - primar Rieni: "Vă dați seama, a venit apa. Am înțeles că a dus copilul cel mare, a venit după cel mic și nenorocirea s-a întâmplat".

Bărbatul a încercat să-și salveze familia și a vrut să-i scoată pe rând din mașină. Primul a fost copilul de 4 ani, pe care a crezut că-l duce la un loc sigur pe mal. Nu a fost așa. Până s-a întors după soție și bebeluș, băiețelul dispăruse, luat de ape.

Raul Florin Bocșe - Primar Câmpani: "Pe unul a reușit să-l arunce din mașină pe malul râului respectiv și a rămas mămica cu celălalt copil în mașină. Am înțeles că viitura l-a luat pe copil și până la urmă am înțeles că l-au găsit în satul Motești".

Bărbatul a sunat imediat la 112 iar zeci de pompieri militari, localnici, membrii ai serviciului Salvamont și polițișți au început căutările. Operațiunea a fost sistată la 1 noaptea dar a fost reluată dimineață. A fost folosit inclusiv un elicopter.

După 3 ore, trupul micuțului a fost găsit.

Camelia Roșca - purtător de cuvânt ISU Crișana: "În jurul orei, un localnic și un pompier militar, care ieșise din tură, dar a dorit să continue misiunea de căutare, au găsit copilul, pe malul apei, pe rază localității Motești, aflată la aproximativ 4 km de locul în care copilul a fost luat de viitură. Din păcate, copilul era decedat".

Probleme au fost și în localitatea Glimboca, din județul Caraș-Severin. Ploaia torențială a făcut ca șuvoaiele să curgă pe străzi și să inunde șapte case, 27 de curți și o mașină. Pompierii au acționat timp de mai multe ore pentru a scoate apa din gospodăriile oamenilor.

În Alba Iulia, acoperișul unui bloc a fost luat pe sus de vântul puternic și a fost nevoie de militari pentru a îndepărta pericolul.

Iar brașovenii au fost martorii unui fenomen neobișnuit pentru zona de munte. Din norii negri de furtună s-a format un fuior ca de tornadă care a fost surprins în mai multe fotografii. În oraș, a plouat în reprize violente, iar pe unele străzi canalizările au refulat.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO