O poveste revoltătoare a ieșit la iveală în județul Timiș.

Patru fete dintr-un centru de plasament pentru copii cu dizabilități au fost obligate de un individ să se prostitueze.

Tânărul, împreună cau alte trei suspecte, ar fi bătut și amenințat copilele până când au cedat și au fost de acord să întrețină relații cu diverși indivizi. Partidele de amor s-ar fi petrecut la locuințele clienților, dar și pe câmpuri sau în parcurile din orașul Recaș.

Totul s-a petrecut la Centrul pentru Copii cu Dizabilități din Recaș. Tânărul în vârstă de 20 racola fetele cu ajutorul unei alte tinere internate în centru, al surorii ei, care a locuit și ea acolo, dar și cu ajutorul iubitei sale. Prin amenințări, a convins patru fete, spun procurorii.

Ofițer BCCO: „De cele mai multe ori, amenințându-le cu bătaia sau moartea, făcând chiar acte de violență la adresa lor. Mai mult decât atât, le luau sub forma unor bilete de voie și că le fac diferite cumpărături, dar în realitate tinerele erau transportate la clienți, unde erau obligate să întrețină relații contracost. Banii erau însușiți de membrii grupării."

Individul racola fetele încă din 2018 și le obliga să întrețină relații sexuale împreună cu diverși clienți, majoritatea mai în vârstă, pe sume cuprinse între 50 și o sută de lei. Partidele de amor aveau loc în casele clienților, ori chiar pe câmp sau în parc.

Reprezentanții centrului și-au dat seama în această vară că este ceva în neregulă, au stat de vorbă cu fetele, apoi au sesizat autoritățile.

Smaranda Marcu, purtător de cuvânt Direcția pentru Protecția Copilului Timiș: „În urma unor ședințe de consiliere psihologică,  au apărut niște suspiciuni cu privire la posibile situații care nu erau în regulă încă din 21 august Șeful centrului de plasament a sesizat poliția. În paralel, au fost mai multe ședințe de consiliere psihologică pentru tinerele la care s-a făcut referire."

Toți banii mergeau la individul care în unele cazuri le cumpăra fetelor țigări sau produse cosmetice. Cu suma strânsă, bărbatul mergea la pacanele.

Ofițer BCCO: „Tinerele care le însoțeau, care fac parte din gruparea infracțională, erau privite ca mai mari și mai de încredere și așa li se dădeau bilete de învoire din centru."

Toate victimele beneficiază acum de consiliere psihologică. Individul și cele trei complice au fost reținuți.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!