Tiberiu Useriu a castigat pentru al doilea an cel mai greu ultramaraton de pe planeta. Dupa cursa a fost preluat de doctori

Ultima actualizare: 20-03-2017 06:47

Romanul Tiberiu Useriu a castigat pentru al doilea an la rand cel mai greu ultramaraton de pe planeta, organizat la Cercul Polar. Sportivul a pornit primul si tot asa a incheiat cursa de cosmar, chiar daca are degeraturi la picioare.

Traseul are 566 de kilometri, iar temperatura medie este de minus 30 de grade Celsius. Frant de oboseala, dupa ce a strabatut gheturile si a indurat viscolul Tiberiu Useriu a trecut triumfator linia de final. Erau minus 36 de grade Celsius.

Tiberiu Useriu: "Le multumesc tuturor care m-au ajutat in primul rand sa ajung aici si, bineinteles, nu in ultimul rand, la toti care au urmarit cursa asta nebuna, care am crezut ca nu se mai termina. A fost mult mai grea decat anul trecut si nu credeam ca se mai termina."

Pe parcursul cursei de 566 de kilometri, sportivul a primit ingrijiri medicale pentru ca i-au aparut degeraturi la picioare. Organizatorii si medicii l-au sfatuit sa se opreasca, insa el nu s-a lasat. Dupa cursa a fost preluat de doctori.

Tiberiu Useriu: "M-o luat medicul in primire, sa imi faca picioarele, ca no... nu arata bine. Da' in rest is ok."

Acasa, toata lumea il asteapta ca pe un erou.Tiberiu este primul pamantean care castiga de doua ori la rand cel mai greu ultramaraton din lume: Arctic 6633. A parcurs in medie 3,5 kilometri pe ora si si-a doborat propriul record. A incheiat cursa in 159 de ore fata de anul trecut cand a avut nevoie de 173 de ore si 40 de minute.

Mama lui Tiberiu: "Bine ca am scapat si a dat Dumnezeu si a ajuns bine. Ce emotii am avut nu am mai avut niciodata mai mari ca anul trecut."

Alin Useriu, fratele lui Tiberiu: "Nu oricine termina cursa, el a terminat-o de 2 ori, e un pic de istorie scrisa. Azi dimineata asa am zis "yuktuk" - pamant romanesc."

In timp ce Tiberiu a condus detasat, unul din cei 23 de concurenti a abandonat inainte de start, iar multii altii au renuntat pe parcurs. Chiar daca a avut halucinatii si a dormit in aer liber, pe marginea drumului inghetat, romanul a gasit puterea sa reziste.

Iulian Gabor, prieten: "Cred ca a demonstrat ca nu a fost noroc anul trecut."

In cinstea invingatorului ai lui au plantat un brad, mai ales ca Tiberiu a reprezentat in cursa Asociatia Tasuleasa Social, care se ocupa de reimpaduriri. Campionul nostru va reveni in tara spre sfarsitul lunii. Retelele de socializare sunt pline de mesaje de felicitare.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO