Termoenergetica Bucureşti începe furnizarea căldurii în noaptea de marţi spre miercuri
Termoenergetica Bucureşti anunţă că, în cursul nopţii de marţi spre miercuri, încep probele la cald pentru consumatorii de tip urban din Capitală, având în vedere îndeplinirea condiţiilor prevăzute de lege.
Compania reaminteşte, într-un comunicat de presă transmis Agerpres, că potrivit prevederilor articolului 117 din H.G. Nr. 425/1994, modificată prin H.G. Nr.337/2018, "începerea perioadei de încălzire pentru consumatorii de tip urban va avea loc după înregistrarea, timp de 3 zile consecutiv, între orele 20,00 - 6,00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10 grade C sau mai mici".
"Acţiunea se derulează progresiv, având în vedere dimensiunile sistemului de termoficare şi starea de degradare a conductelor, cauzată de lipsa investiţiilor din ultimii 30 de ani. De asemenea, este important de reţinut că, având în vedere prognoza meteorologică pentru următoarea perioadă, care prevede temperaturi crescute în timpul zilei, furnizarea căldurii va fi făcută mai ales în cursul nopţii", se precizează în comunicat.
Probele la cald se vor desfăşura astfel încât, pe măsură ce temperatura exterioară scade, toţi consumatorii să beneficieze în condiţii normale de furnizarea agentului termic pentru încălzire.
"Instituţia noastră a început furnizarea căldurii la cererea spitalelor, şcolilor, grădiniţelor, căminelor de bătrâni, precum şi tuturor celorlalte instituţii care au solicitat acest lucru", menţionează compania.
Primele alimentate vor fi spitalele, școlile și grădinițele. Avariile nu vor lipsi, însă, nici iarna aceasta, spun reprezentanții companiei care se ocupă de încălzire.
Conform contractului dintre Asociația de proprietari și Termoenergetica, apa ar trebui să ajungă la intrarea în bloc la o temperatură de 55 de grade.
Claudiu Crețu, director Termoenergetica: „Temperatura normală într-un apartament din câte știm noi este de 22-24 de grade. Noi facem toate demesersurile încât să avem această temperatură. Vom vedea și cât poate sistemul, în unele zone temperatura va fi mai mare, dar unde este capât de rețea va fi o temperatură mai mică. La cum arată sistemul vor mai fi încă ceva ani în care vor fi aceste avarii”.
Un raport din 2021 al Consiliului General al Municipiului București arată că peste 65% din conductele din rețeaua primară au peste 25 de ani vechime și doar 13% au 10 ani. Doar 10% din rețea este modernizată. Asta deși aproape jumătate din locuitorii Capitalei depinde de sistemul de alimentare cu energie termică.
Asociaţiile de proprietari care doresc amânarea furnizării agentului termic pentru încălzire pot solicita în scris acest lucru, prin reprezentanţii legali, la registratura instituţiei din strada Cavafii Vechi nr. 15, la secţiile de termoficare de sector sau prin e-mail, la adresa [email protected].
Asociaţiile de proprietari au obligaţia de a se asigura că instalaţiile interioare proprii (de alimentare cu energie termică) sunt în stare de funcţionare şi că sunt finalizate lucrările din interiorul imobilelor, inclusiv operaţiunile de aerisire a caloriferelor din apartamente.
Dispeceratele Companiei Municipale Termoenergetica Bucureşti şi echipele de intervenţie lucrează pentru soluţionarea problemelor apărute în teren. Clienţii au la dispoziţie informaţii prin mesajele preînregistrate la numărul de telefon 031.9442 sau la numărul de telefon gratuit - 0800.820.002, precum şi prin aplicaţia Termoalert.