Tentativă de tâlhărie cu un pistol de jucărie, la o sală de jocuri din Oradea

05-02-2021 13:27


A pierdut la păcănele banii furați de la aceeași sală de jocuri

Un orădean de 33 de ani a încercat să jefuiască un salon de jocuri de noroc, ameninţând o angajată cu un pistol de jucărie, a informat vineri, într-un comunicat, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Bihor.

 

Evenimentul a avut loc miercuri seara, în jurul orei 22,20. Poliţiştii orădeni au fost sesizaţi printr-un apel la 112 că o tânără de 24 de ani din localitatea Cosniciu, judeţul Sălaj, angajată a unui salon de jocuri de noroc din Oradea, în timp ce se afla la muncă a fost ameninţată cu un obiect de culoare neagră, asemănător unui pistol, de un bărbat necunoscut, cu faţa acoperită de masca de protecţie.

Bărbatul i-a solicitat, de mai multe ori, să-i înmâneze banii proveniţi din încasări.

Întrucât femeia a reuşit să acţioneze butonul de panică, bărbatul a fugit de la faţa locului fără să sustragă bunuri şi fără a-i provoca leziuni angajatei.

În urma investigaţiilor efectuate, joi, 4 februarie a.c., poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Persoanei au identificat persoana bănuită de comiterea faptei ca fiind un bărbat de 33 de ani, din Oradea.

 

A aruncat pistolul de jucărie în râul Crișul Repede

 

"Din declaraţiile acestuia reiese că obiectul folosit pentru a o ameninţa pe angajata salonului de jocuri era un pistol de jucărie, pe care ulterior comiterii faptei l-ar fi aruncat în apele Crişului Repede, toate aceste aspecte urmând a fi investigate de poliţiştii orădeni în cadrul anchetei penale", se precizează în comunicat.

În urma administrării probatoriului în cauză, poliţiştii l-au reţinut pe bărbatul de 33 de ani, pentru 24 de ore, în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Bihor, urmând ca vineri, 5 februarie a.c., acesta să fie prezentat Judecătoriei Oradea, cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul comiterii infracţiunii de tentativă de tâlhărie calificată.

Poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Persoanei din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activităţi infracţionale a celui în cauză.

 

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO