Doi bărbați au fost arestați pentru tâlhărie. Cum își înșelau victimele pentru a intra în locuințe

Ultima actualizare: 10-10-2020 15:19
politie

Doi bărbaţi care furau din locuinţe în care intrau pretinzând că sunt angajaţi ai unei companii de furnizare a energiei electrice au fost arestaţi preventiv pentru tâlhărie în locuinţă, furt calificat şi înşelăciune.

Cei doi acţionau în mai multe zone din Bucureşti, iar când au fost prinşi furând au agresat fizic o femeie, transmite News.ro.

Cei doi bărbaţi, cu vârste de 28, respectiv 33 de ani, acţionau în municipiul Bucureşti, iar poliţiştii au date că au comis furturi din locuinţe, pretextând că sunt angajaţi ai furnizorului de curent electric şi trebuie să intre în apartamente pentru a citi contorul.

Ei se aflau în atenţia poliţiştilor şi au fost prinşi în 7 octombrie, chiar după ce comiseseră un furt şi o tâlhărie.

"S-a procedat la supravegherea celor în cauză, la data de 7 octombrie a.c., în jurul orei 11.30, fiind observaţi imediat după ce au părăsit în fugă un imobil din sectorul 4 şi au plecat cu un autoturism. Poliţişti din cadrul Secţiei 14 i-au urmărit, prins şi imobilizat, concomitent fiind preluat şi un apel 112 prin care o persoană reclama săvârşirea unei infracţiuni de tâlhărie dintr-o locuinţă aflată în blocul supravegheat. În urma probatoriului administrat s-a reţinut în sarcina bărbaţilor comiterea unei infracţiuni de tâlhărie, constând în pătrunderea în locuinţa unei femei de 87 de ani, sub pretextul că ar fi angajaţi ai unei companii cu obiect de activitate în domeniul furnizării de energie electrică şi, după simularea citirii contorului de curent, i-au solicitat unei femei, aflate în locuinţă, să le schimbe o bancnotă de 200 de lei. Ulterior, femeia l-a observat pe unul dintre bărbaţi că a sustras o sumă de bani din geanta proprietarei, iar când i-a atras atenţia a fost agresată fizic, în acest fel reuşind să fugă din locuinţă cu aproximativ 3.000 de lei”, informează Poliţia Capitalei, într-un comunicat dat publicităţii sâmbătă.

Poliţiştii au indicii conform cărora cei doi bărbaţi ar mai fi comis două infracţiuni de furt din locuinţă, prin acelaşi mod de operare, ambele în Sectorul 1 al Capitalei. Prima dintre infracţiuni ar fi avut loc în 11 septembrie, când folosind aceeaşi metodă ei ar fi furat 2.000 de lei de la o femeie de 76 de ani, iar a doua infracţune s-ar fi produs în 14 septembrie, când suspecţii ar fi pătruns în locuinţa unor pensionari sub pretextul că unul dintre bărbaţi lucrează la o societate de cablu şi televiziune, iar celălalt este angajat la o firmă de distribuţie energie electrică, amândoi având de efectuat verificări cu privire la echipamentul electric, ulterior, profitând de neatenţia acestora, sustrăgând suma de 1.700 de lei.

Poliţiştii fac verificări în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a celor doi.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO