Temutul interlop "Țâru", care a jefuit un depozit al MApN, s-a reprofilat. Activitatea pentru care a fost săltat de mascați
Polițiști și procurori ai Parchetului General au descins, miercuri, în casele unor indivizi care fac parte din clanuri interlope din Bucuresti si Giurgiu.
Cei ridicați sunt acuzați că au facut avere dând bani cu camătă. Victimele erau apoi terorizate.
Unul dintre suspecți a fost implicat, în 2009, în jefuirea unui depozit al Armatei, situat în Ciorogârla, din care au fost sustrase 62 de arme.
Reporter: "Pentru ce v-au adus? Aveti legături cu lumea interlopa?".
Interlop: "Nu".
Reporter: "Ați dat bani cu camătă?".
Interlop: "Nici vorba".
Acesta este Costea Marius zis "Țâru". Procurorii spun că a fost membru al clanului "Sportivilor", iar în urma cu 15 de ani a participat la unul din cele mai îndrăznețe jafuri din România. Alături de mai mulți complici, Țâru a atacat un depozit de arme al MApN. A fost prins repede de DIICOT după ce interlopul i-a vândut 26 din armele furate unui informator al poliției. A fost condamnat la 12 ani de închisoare, iar miercuri a fost săltat din nou de mascați, de data asta pentru cămătarie și santaj.
Procurorii spun că Țâru și alți trei suspecti, și ei apropiați ai unor clanuri interlope, urmăreau prin cazinouri indivizi cu dependențe de jocuri de noroc sau de droguri. Le oferau bani cu împrumut, iar apoi le cereau dobânzi uriașe.
Francisco Iaru, purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei: "În momentul în care persoanele împrumutate se aflau în imposibilitatea de a plăti sumele de bani convenite, la termenele fixate, cei patru bănuiți, prin amenințări, presiuni psihice și violență fizică, le-ar fi determinat să plătească banii împrumutați și dobânzile aferente".
Mihai Laurențiu poreclit în lumea interlopă "Laur al lui Expres", pentru prietenia lui cu liderul unui clan interlop periculos din Bucuresti, s-ar fi ocupat, spun anchetatorii, până în 2018, cu vânzarea țigărilor fără timbru în Sectorul 6, activitate ilegală din care ar fi obținut sume mari de bani. Acum, spun procurorii, și-a schimbat activitatea infracțională, fiind acuzat de cămătărie și santaj.
Polițiștii au descoperit în casa suspecților mai multe arme, între care un pistol, folosite în acte de violență asupra victimelor care nu plăteau la timp dobânzile. În urma pechezițiilor au fost ridicate diferite bunuri, dar și suma de 70.000 de euro.