Temperaturi normale pentru aceasta perioada a anului, in toata tara. Prognoza meteo pentru urmatoarele 3 zile

Dată publicare: 24-10-2015 09:28
Dată actualizare: 27-10-2015 07:08


Sambata, 24 octombrie, valorile termice vor fi, in continuare, apropiate de cele normale pentru aceasta perioada a anului.

In cursul zilei, cerul va fi variabil, cu innorari in Moldova si Dobrogea, partial, in Baragan, Transilvania si Maramures, unde cu totul izolat si trecator vor fi ploi slabe sau burnite, iar pe crestele montane inalte vor mai fi posibile precipitatii mixte.

In primele ore ale intervalului, pe arii restranse in regiunile vestice si izolat in cele sudice, se va semnala ceata sau nebulozitate joasa. Noaptea, cerul va fi variabil, exceptand zonele joase de relief, cu precadere din vestul, nord-vestul, centrul si sudul teritoriului, unde local vor fi nori de nivel jos si ceata.

Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in regiunile estice si la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 10 grade si 18 grade, iar cele minime se vor incadra intre -2 si 9 grade, mai scazute in depresiuni spre -4 grade. Presiunea atmosferica va creste usor.

In Bucuresti, sambata, valorile termice se vor mentine apropiate de cele normale pentru aceasta perioada a anului. Cerul va fi variabil, cu nori de nivel jos sau ceata la inceputul zilei. Vantul va sufla slab pana la moderat.

Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 16 grade, iar cea minima va fi de 4...5 grade, usor mai coborata la periferia orasului. In a doua parte a noptii se va forma ceata. Presiunea atmosferica va creste usor.

Duminica, 25 octombrie, in tara
, valorile termice se vor mentine apropiate de cele normale pentru aceasta data. Cerul va fi variabil, dar in prima parte a zilei, local in zonele joase de relief din regiunile sudice si pe arii restranse in cele vestice, nord-vestice si centrale va fi ceata sau nebulozitate joasa.

Seara si, mai ales noaptea, cerul se va innora treptat in vest, nord, centru si nord-est, insa numai izolat este posibil sa ploua slab in extremitatea nordica. Spre sfarsitul intervalului, indeosebi in sud si sud-est, pe arii restranse se va semnala ceata si nori josi. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari pe crestele montane.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 10 si 18 grade, iar cele minime se vor incadra intre -4 grade in estul Transilvaniei si 9...11 grade pe litoral.

In Bucuresti, duminica, valorile termice vor caracteriza o vreme normala pentru aceasta data. Cerul va fi variabil, dar in primele ore ale zilei si din nou, posibil, noaptea se va semnala ceata sau nori de nivel jos. Vantul va sufla in general slab.

Temperatura maxima va fi de 16...17 grade, iar cea minima de 3...4 grade, posibil usor mai coborata la periferie. Presiunea atmosferica va scadea foarte putin.

Luni, 27 octombrie, in tara, valorile de temperatura vor caracteriza o vreme normala din punct de vedere termic pentru aceasta data din an, pe alocuri chiar usor mai calda in partea de sud si sud-vest a tarii. Cerul va fi variabil, cu unele innorari, ziua in regiunile nordice, nord-estice si partial in cele centrale, iar in a doua parte a intervalului mai ales in cele sudice si de sud-est, insa probabilitatea de aparitie a ploilor va fi redusa.

Vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime se vor incadra intre 12 grade in nordul Moldovei si 20 de grade, cu totul izolat, in Banat, Oltenia si Muntenia, iar cele minime se vor incadra in general intre 0 si 8 grade, cele mai ridicate valori urmand a se inregistra in zona litoralului.

In primele ore ale intervalului si, din nou, spre sfarsitul acestuia, in zonele joase de relief, pe arii restranse se va semnala ceata.

In Bucuresti, luni, vremea va fi in general frumoasa si usor mai calda decat in mod normal pentru aceasta data din an. Cerul va fi variabil, cu innorari seara, dar mai ales in cursul noptii, insa probabilitatea de aparitie a ploilor va fi redusa.

Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima va fi de 17...18 grade, iar cea minima se va situa in jurul valorii de 7 grade. Dimineata vor fi conditii de ceata.

Marti, 28 octombrie, in tara, desi valorile diurne vor marca o scadere fata de ziua anterioara in regiunile extracarpatice, vremea se va mentine normala din punct de vedere termic pentru aceasta data din an la nivelul intregii tari, pe alocuri chiar usor mai calda in partea de vest. Cerul va fi variabil, cu innorari in prima parte a zilei indeosebi in sudul teritoriului, insa probabilitatea de aparitie a ploilor va fi redusa.

In cursul noptii, in zonele joase de relief pe arii restranse se va semnala ceata. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperaturile maxime se vor incadra intre 12 si 19 grade, iar cele minime in general intre -1 si 8 grade.

In Bucuresti, marti, desi in scadere fata de ziua anterioara, valorile diurne vor caracteriza o vreme normala din punct de vedere termic pentru aceasta data din an, urmand astfel a se inregistra o maxima in jurul valorii de 15 grade.

Cerul, partial noros in primele ore ale intervalului, se va degaja treptat devenind variabil, iar vantul va sufla slab. Temperatura minima va fi de 5...6 grade.

In primele ore ale intervalului precum si in cursul noptii se va semnala ceata.

Tags: meteo, prognoza, vremea, anm,


VIDEO PROTVPLUS.RO