Intalnire la Sofia intre Victor Ponta si premierii bulgar si sarb. Problema migratiei, pe agenda de discutii

Dată publicare: 24-10-2015 07:08
Dată actualizare: 27-10-2015 07:08


Victor Ponta - AGERPRES

Premierul Victor Ponta participa, sambata, la Sofia, la cea de a doua reuniune a Grupului de la Craiova - intalnirea trilaterala a sefilor de guverne din Bulgaria, Romania si Serbia, informeaza un comunicat al Executivului.
 

"Vor fi reluate discutiile privind stadiul si perspectivele cooperarii in domeniile: energie, transporturi, afaceri interne, agenda digitala/ telecomunicatii, precum si proiectele care vor fi promovate in cadrul Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii. Va fi analizata, de asemenea, situatia interconectarii infrastructurii celor trei tari (rutiera, cale ferata, conectare retele de electricitate si gaze), precum si modalitatile de atragere de fonduri pentru finantarea acestora", precizeaza sursa citata.

Potrivit Guvernului, pe agenda discutiilor se vor mai afla evolutiile regionale de interes, problema migratiei, Balcanii de Vest si Parteneriatul Estic, relateaza Agerpres.

Prima intalnire formala a acestui Grup a avut loc la Craiova, pe 24 aprilie, in marja sedintei comune de Guvern Romania - Bulgaria.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO