Atentionare nowcasting de Cod Galben in Bucuresti. Vesti proaste de la ANM si pentru alte zone din tara

×
Codul embed a fost copiat

ANM a emis miercuri o informare de ploi torentiale si vijelii, valabila de joi, 4 iunie, ora 12:00, pana vineri, 5 iunie, ora 12:00.

Atentionare nowcasting: Cod Galben in Bucuresti

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o noua atentionare nowcasting Cod Galben de averse si descarcari electrice, valabila in Municipiul Bucuresti, pana la ora 17,30.

Potrivit meteorologilor, intre orele 16,30 si 17,30, in Capitala se vor semnala frecvente descarcari electrice, intensificari temporare ale vantului, grindina, averse ce vor atinge 10-15 l/mp.

De vineri, dupa pranz, vor fi vijelii si va ploua torential, cu grindina, in Moldova, Transilvania si in zona Carpatilor Orientali si Meridionali. Cantitatile de apa vor depasi local 15 litri pe metrul patrat si izolat 30-40 litri pe metrul patrat.

Citește și
canicula, Bucuresti
Temperaturi de 31 de grade in cea mai calduroasa zi din urmatoarele doua saptamani. Prognoza ANM pana pe 14 iunie
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Iar vineri, vremea rea isi va face simtita prezenta in jumatatea de sud a tarii, unde nu vor lipsi tunetele si fulgerele, iar vantul va sufla pe alocuri cu putere.

Avertizare la nivelul intregii tari

ANM a emis, miercuri, o informare de instabilitate atmosferica, valabila la nivelul intregii tari incepand de joi, de la orele pranzului.

Potrivit meteorologilor, in intervalul 4 iunie, ora 12,00 - 5 iunie, ora 12,00, vor fi perioade de timp cu instabilitate atmosferica accentuata, indeosebi in Moldova, Transilvania si in zona Carpatilor Orientali si Meridionali.

Spre seara, noaptea si in dimineata zilei de vineri, 5 iunie, instabilitatea atmosferica se va semnala in jumatatea de sud a tarii.

In zonele respective vor fi averse ce vor avea si caracter torential, frecvente descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului, pe arii restranse vijelii si caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 15 litri/metrul patrat si, izolat, 30-40 litri/metrul patrat.

Temperaturi de pana la 33 de grade Celsius si ploi cu grindina in a doua parte a zilei, miercuri. Prognoza meteo pana sambata

Miercuri dupa-amiaza si mai ales pe inserat, in regiunile de deal, in cele montane si in sud-est vor fi averse insotite de fulgere si de vant intens.

VEZI CUM VA FI VREMEA IN ZONA IN CARE LOCUIESTI

Cantitatile de apa pot fi de 15-20 litri/mp, in intervale scurte de timp, iar la amiaza se vor inregistra intre 25 si 33 de grade Celsius.

In Dobrogea si in Baragan se anunta vreme in general frumoasa, cu cer variabil. Dupa pranz vor fi unele innorari care pot sa aduca cateva averse slabe. Temperaturile, putin mai ridicate decat ieri, vor atinge si depasi usor 32 de grade.

Mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei, gasim vreme frumoasa, cu mult soare si temperaturi ridicate. E posibill sa vina cateva averse dupa amiaza si seara, iar maximele urca pana la 32 de grade. In jumatatea nordica a Moldovei urmeaza o zi foarte calda, cu pana la 32 de grade in termometre. Catre seara, indeosebi in zonele mai inalte, se-aduna norii si vor cadea averse, dar pe suprafete restranse.

In nordul Transilvaniei si in Maramures, tot din a doua parte a zilei, ar putea sa apara cateva ploi rapide de vara. Temperaturile, in crestere usoara fata de marti, se vor situa in jurul valorii de 30 de grade. In tinuturile vestice, se mai incalzeste putin fata de marti. La amiaza se vor atinge in jur de 32 de grade; norii vor fi de decor, asa ca despre ploi nici nu poate fi vorba.

In centrul Romaniei va ploua in zonele montane, la apropierea serii. Ploile vor fi insotite de descarcari electrice si nu este exclus sa cada grindina si se vor pana la 15-20 l/mp. Temperaturile, vor ajunge pana la 31 de grade pe partea vestica. Vreme calda asteptam si in sud-vestul tarii. Cerul va fi variabil aproape peste tot, iar amiaza ne va aduce maxime de pina la 32 de grade Celsius.

Si in tinuturile sudice se anunta vreme buna. Vantul nu va pune probleme, iar temperaturile urca pana la 31-32 de grade in Lunca Dunarii.

In Bucuresti, vremea se va mentine frumoasa si va fi cald in continuare. Spre seara vor fi conditii de averse cu fulgere si vant mai intens. La amiaza se vor inregistra in jur de 32 de grade, iar joi dimineata vor fi in jur de 16 grade Celsius.

La munte, vremea va fi in general frumoasa si din ce in ce mai calda, dar instabilitatea va creste din a doua parte a zilei. Norii vor fi din ce in ce mai numerosi, vor fi averse insotite de fenomene electrice si de vant intens, poate grindina, si se pot cumula peste 15-20 l/mp.

Si pe litoral vremea va fi calda si predominant frumoasa. Dupa-amiaza apar cativa nori pe cer si e posibil sa vina cateva ploi scurte de vara. In aer se vor inregistra 26-27 de grade.

PROGNOZA METEO PE 3 ZILE

Incepem cu Bucurestiul, unde miercuri vom avea vreme frumoasa si calda. Spre seara, vor fi conditii de averse cu fulgere si vant mai intens. La amiaza se vor inregistra in jur de 32 de grade, iar joi dimineata vor fi in jur de 16 grade Celsius.

Joi va fi foarte cald, cand se vor inregistra 32-33 de grade. Cerul va fi variabil, insa spre seara si in prima parte a noptii, vor fi innorari accentuate, averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului.

Vineri va fi tot cald chiar daca temperaturile mai scad usor. Momentele cu soare vor fi dominante, iar vantul va sufla moderat. Temperatura maxima va fi de 30 de grade.

Sambata vremea va fi frumoasa, cu cer mai mult senin. Vantul va fi destul de activ iar maxima termica va ajunge pina la 29 de grade.

Ajungem in zona de munte, undemiercuri  vremea va fi in general frumoasa si din ce in ce mai calda, dar instabilitatea va creste din a doua parte a zilei. Norii vor fi din ce in ce mai numerosi, vor fi averse insotite de fenomene electrice si de vant intens, poate sa apara grindina si punctiform se pot cumula peste15-20 l/mp.

Joi, instabilitatea atmosferica se va accentua treptat. Dupa-amiaza, vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Pe suprafete mici vor fi caderi de grindina, iar cantitatile de apa stranse pot depasi izolat 25 l/mp.

Vineri valorile termice vor fi in scadere. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare si pe arii restranse averse si descarcari electrice. Vantul va avea intensificari locale.

Sambata va predomina vremea frumoasa, cu cer variabil si senin. Vantul va sufla intre slab si moderat.

Pe litoral, miercuri vremea va fi calda si predominant frumoasa. Dupa-amiaza apar cativa nori pe cer si e posibil sa vina cateva ploi scurte de vara. In aer se vor inregistra 26-27 de grade, iar apa marii va avea 19-20 de grade Celsius.

Joi vor fi averse de ploaie si descarcari electrice iar vantul va creste in intensitate, la lasarea noptii. Pe plaja vor fi pana la 29 de grade.

Vineri vremea va fi in general frumoasa, dar se va raci usor. Dupa-amiaza vor fi innorari trecatoare si izolat vor fi posibile averse slabe si descarcari electrice. Vantul va avea intensificari temporare.

Sambata va predomina vremea frumoasa cu cer mai mult senin, iar vantul va fi destul de activ. Temperatura aerului va avea intre 22 si 25 de grade.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Vreme calda marti, cu mult soare in prima parte a zilei si ploi spre seara in unele regiuni. Prognoza meteo pana vineri
Vreme calda marti, cu mult soare in prima parte a zilei si ploi spre seara in unele regiuni. Prognoza meteo pana vineri

Marti ramanem cu vremea calda. In prima parte a zilei atmosfera va fi insorita peste tot. Spre seara norii se vor inmulti si vor aduce cateva ploi pe suprafete restranse in zonele de munte si cu totul izolat in rest.

Temperaturi de 31 de grade in cea mai calduroasa zi din urmatoarele doua saptamani. Prognoza ANM pana pe 14 iunie
Temperaturi de 31 de grade in cea mai calduroasa zi din urmatoarele doua saptamani. Prognoza ANM pana pe 14 iunie

Prognoza ANM pentru urmatoarele doua saptamani anunta o vreme calduroasa in aproape toata tara cu un varf de 31 de grade pentru 9 iunie.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.