Taximetriștii amenință cu reluarea protestelor dacă Guvernul nu promovează OUG promisă


Ultimul update: Marti 19 Martie 2019 09:09
Data publicarii: Marti 19 Martie 2019 09:04
Categorie: Stiri actuale
protest taximetriști

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România anunță că va relua protestele de stradă, joi, 21 martie, ”dacă Guvernul nu va promova OUG promisă în urmă cu trei săptămâni.”

La protest vor participa transportatori autorizați aparținând membrilor COTAR, însumând peste 5000 de autovehicile, anunță COTAR.

„Coloana se va forma din fața Guvernului, până la Casa Presei. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat, atât în București, cât și pe drumurile naționale, de unde vor veni coloane de mașini din toate regiunile. Dacă nici de această dată nu se va rezolva problema semnalată de noi, transportatorii rutieri autorizați de persoane, vom organiza un miting de amploare în fiecare săptămână, în perioada următoare, când vor bloca Bucureștiul cu autocare, microbuze și taxiuri din întreaga țară”, a declarat Vasile Ștefănescu, președintele COTAR.

Conform unui comunicat, COTAR cere Guvernnului să rezolve cu celeritate această situație și să excludă falșii transportatori de pe drumurile României, așa cum sunt excluși falșii medici, falșii preoți sau falșii avocați, deoarece cei care practică pirateria în transporturi, fără licență și fără autorizație, nu sunt altceva decât falși transportatori de persoane.

După ce au protestat în stradă, taximetriştii au cerut Ministerului Dezvoltării să modifice legea care prevede ca şoferii prinşi că transportă în mod repetat pasageri ilegal pot fi amendaţi cu până la 5.000 de lei de fiecare dată. Iar ministerul a elaborat un proiect de ordonanţă care prevede, printre altele, eliminarea sintagmei ”în mod repetat”. În aceste condiţii, şoferii care folosesc aplicaţiile de tip “ride sharing” susţin că pot fi amendaţi foarte uşor şi descurajaţi să mai lucreze în domeniu.

Unii angajaţi ai firmelor de taxi salută modificările, alţii nu le susţin.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO