Tatal copiilor din Mehedinti, care se presupune ca i-a rapit, a fost audiat. "Nu m-am ascuns, e o nebunie"

Ultima actualizare: 30-10-2016 07:04
audiere

Continuam cu povestea celor doi frati din Mehedinti, care au si cetatenie americana, - doi copii prinsi in razboiul parintilor!

Dupa ce mama i-a dat disparuti, iar politia i-a gasit miercuri impreuna cu tatal, intr-un apartament din Bucuresti, miercuri barbatul a fost condus la audieri, la IPJ Mehedinti.

Din Statele Unite, mama a transmis ca si-a cumparat deja bilet de avion, ca sa ajunga in tara cat mai repede posibil.

Barbatul era impreuna cu cei doi copii, de 8 si 10 ani, cand a fost gasit de politisti intr-un apartament din Capitala. El spune ca nu intelege de ce era cautat si sustine ca nu s-ar fi ascuns nicio clipa.

Roberto Vlad, tatal copiilor: "Ce sa fac in perioada asta, am pus pe Facebook ce am facut, nu m-am ascuns, e o nebunie."

Reporter: "Copii i-ati dus la scoala?"

Roberto Vlad, tatal copiilor: "Nu, ca ea are toate actele, pasapoartele, actele de la scoala si refuza sa dea macar copii."

Miercuri, barbatul a fost dus la sediul IPJ Mehedinti pentru a da explicatii in fata anchetatorilor. Bunica din partea mamei a venit si ea sa isi vada, macar pentru cateva clipe, nepotii despre care nu mai stia nimic de la inceputul anului.

Elena Sgarcea, bunica copiilor: "Nu ii lasa sa vina la mine, sa vorbeasca cu nimeni. El spune ca nu poate trai fara copii, dar fiica mea poate? Mama vrea sa isi ia copii in State, acolo au scoala."

Sotii Vlad au deschis actiuni de divort si in Statele Unite, si in Romania, si - in ambele procese - femeia a avut castig de cauza si a primit custodia minorilor.

Din toamna anului trecut, cei mici au ramas insa cu tatal, care a evitat orice contact intre mama si copii. Cei doi fratiori nu au fost nici la scoala in aceasta perioada, desi ar fi trebuit sa fie in clasa a 2-a, respectiv a 4-a.

Roberto Vlad, tatal copiilor: "I-am educat acasa, am luat din America carti si am facut cu ei acasa - sunt bine, sanatosi - Da, cheltui 2000 pe luna pentru mancare si ce au nevoie, au doctor, au asigurare, au de toate. A luat pasapoartele si nu am putut sa ma apar.

Reporter: "Vreti sa ii lasati mamei?" 

Roberto Vlad, tatal copiilor: "Nu e decizia mea, e a lor, nu?"

O perioada, baiatul si fetita au fost gazduiti de rude.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO