Tarom achiziționează nouă aeronave noi de tip ATR 72-600. Contractul, semnat

27-12-2019 16:52

A fost semnat contractul pentru cele nouă aeronave de tip ATR 72-600

Tarom a semnat contractul pentru achiziția a nouă avioane noi - ATR 72-600, care vor fi folosite pentru zboruri regionale,interne și externe, și vor înlocui ATR-urile pe care compania le deține în prezent.

Tarom este în proces de înnoire a întregii flote și primele patru avioane ATR 72-600, cu 72 de locuri, vor ajunge cel târziu în prima parte a lunii februarie a anului viitor.

Celelalte cinci aeronave vor fi primite pe parcursul anului 2020, conform unui comunicat al Ministerului Transporturilor.

Contractul de închiriere este semnat pe o perioadă de 10 ani. Noile ATR-uri nu vor genera costuri suplimentare de operare, dar au o capacitate de transport crescută.

Totodată, mentenanța va fi asigurată de către personalul Direcției Tehnice din cadrul Tarom, iar pregătirea echipajelor de zbor și a personalului tehnic se va face cu costuri minime suportate de către fabricant.

”Am văzut că în ultima perioadă, după ce a trecut prin mai multe ”turbulențe”, compania națională Tarom începe să își revină. De la prima mea discuție cu actualul management al companiei am cerut ca întreaga atenție să fie îndreptată spre rentabilizare. Trebuie să fie închise toate ”robinetele” prin care se pierdeau banii ce pot fi folosiți pentru investiții. Fiecare leu care este cheltuit de companie trebuie să contribuie la redresarea ei”, a declarat ministrul Lucian Bode.

„Din calitatea mea de ministru au toată susținerea, dar vreau ca eforturile pe care le facem împreună să producă și rezultate. Încheierea acestui contract este în linia obiectivelor asumate de managementul Tarom. Este un pas important în înnoirea flotei, proces pe care îl sprijin și care va continua. Toți cei implicați în activitatea Tarom trebuie să știe că sunt foarte atent la tot ce se întâmplă acolo și voi fi partenerul lor, când vine vorba de dezvoltare”, a adăugat Lucian Bode.

Sursa: StirilePROTV


VIDEO PROTVPLUS.RO