Vama Veche și-a primit iar turiștii de 1 Mai, dar cu reguli de pandemie

Ultima actualizare: 01-05-2021 07:20

Oficial, România a intrat într-o mult așteptată vacanță de primăvară. Sătui de frig, de orașe aglomerate și de reguli, oamenii au plecat cu zecile de mii să vadă cum marea se scaldă în culori superbe. Mamaia și Vama Veche s-au animat deja.

Cei foarte tineri au ales stațiunea din sudul litoralului, unde ascultă muzică în surdină și își afundă fericiți picioarele în nisip.

Zeci de tineri au așteptat nerăbdători să dea cu ochii de mare, care vineri i-a întâmpinat în nuanțe de verde și albastru. Pentru ca regăsirea să fie memorabilă, nu a lipsit nici vestitul vânt din Vama Veche.

Altfel, încă de la prânz, Vama a prins încet, încet viață. Cei mai mulți turiști au venit în grupuri și s-au așezat pe plajă, păstrând însă distanța. Atipic pentru locul unde se legau cel mai ușor iubiri și prietenii.

Mă bucur că am venit, dar îmi lipsesc îmbrățișările și grupurile”.

- Multe schimbări, nu mai e cum a fost, multe restricții.
- Se mai simte vibe-ul de Vamă?
- Se mai simte puțin
".

În continuare, libertatea nu este deplină. Nu avem voie să dansăm pe plajă, așa că cele mai multe baruri au decis să își transforme ringul în terasă cu mese. Iar unele cluburi au angajat paznici care nu vor mai lăsa lumea să intre dacă este aglomerat.

E liniște, e chill, nu e înghesuiala care era înainte, pentru cei care au baruri e nașpa, dar pentru mine e bine".

George Stoianov, proprietar terasă: ”Mai multă liniște decât ne-am fi dorit, dar e mai bine așa. La masă maxim 6 persoane, mesele distante, nu vom lăsa la bar, încercăm să îi ținem, poate fi atmofera frumoasă și cu aceste reguli, putem sta și distanțați".

Vali Hristu, manager terasă: ”Sunt sigur că toți oaspeții noștri își doresc să danseze, dar legislația nu ne permite, stăm cu toți la masa. Noi respectăm toate regulile de siguranță, peste 90 % din personal este vaccinat".

Dincolo de reguli, Vama Veche are farmecul ei și reușește în continuare să-și facă noi adepți.

Grup străini: ”Am venit și îmi place foarte mult”.

Îmi place, dar îmi lipsesc petrecerile”.

Îmi place că e liniște”.

Și în Vamă proprietarii de pensiuni și hoteluri trebuie să accepte turiști doar în procent de 70% din capacitate. Cele mai multe locuri sunt oricum rezervate.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO