Regizorul britanic Charlie Ottley a aprins luminițele de Crăciun din Brașov: "O ocazie minunată"


Ultimul update: Luni 02 Decembrie 2019 20:12
Data publicarii: Luni 02 Decembrie 2019 19:40
Categorie: Stiri actuale

Cu trei săptămâni înainte de Crăciun, toată lumea pare nerăbdătoare să sărbătorească.

Duminică seară, în mai multe orașe s-au aprins luminițele festive și zeci de mii de oameni au fost de față, ca să surprindă explozia de culoare și lumină. Odată cu beculețele au fost deschise și târgurile de Crăciun, în Timișoara și Brașov.

De câțiva ani se dezvoltă tradiția acestor târguri.

Piața Victoriei din Timișoara s-a transformat într-un tărâm al luminii odată cu startul Târgului de Crăciun. Mii de beculețe și ghirlande au inundat centrul orașului, iar clădirile din jur au prins viață grație unor proiecții video care au împodobit zidurile cu steluțe colorate și scene de basm. Sute de oameni s-au înghesuit să surprindă momentul magic.

Femeie: „Extraordinar, extraordinar.”

Bărbat: „Mă bucur că sunt aici. Foarte, foarte frumos.”

Și Brașovul a intrat în luna poveștilor, odată cu aprinderea celor peste 700.000 de beculețe. Bradul impunător de peste 30 de metri care veghează asupra căsuțelor este vedeta Târgului de Crăciun. Celebrul realizator TV, Charlie Ottley, cunoscut pentru seria de documentare Wild Carpathia, a fost cel care a apăsat pe butonul magic ce a luminat orașul.

Charlie Ottley, realizator TV: „Iubesc Brașovul. Mă simt adoptat de acest oraș. Este ca o casă pentru mine. Este prima oară. N-am mai făcut asta înainte. A fost o ocazie minunată.”

Dulciuri, globuri strălucitoare, suveniruri și bunătăți de pus pe masă, toate se găsesc în căsuțele din jurul bradului, luminate și ele ca în basme.

Turistă: „Mi-aduc aminte de anii copilăriei globurile de sticlă. Acum totul e mai mult de plastic și le fac cadou și nepoților mei care n-au apucat să vadă acolo așa ceva.”

Mariana Comșa, producător de dulcețuri: „Avem dulcețuri bio, avem dulcețuri fără zahăr făcute în peltea, în măr, avem șerbet extraordinar de bun, din trandafiri de pe plantația noastră. Vă recomand dulceața de ardei iute asortată cu o slană foarte bună.”

Cei mici au fost fascinați de căsuța lui Moș Crăciun.

Târgul de Crăciun din Cluj a fost deschis deja, dar duminică seara tot orașul a fost îmbrăcat de sărbătoare, odată cu aprinderea beculețelor.

Spectacolul a fost completat cu un foc de artificii.

Femeie: „Sunt deosebite ca în fiecare an. E tot ce așteptam de la domnul primar, luminițele din decembrie.”

La Târgu Jiu, aproximativ 10.000 de oameni au mers în centrul orașului ca să asiste la aprinderea luminițelor. În acest an, autoritățile au lăsat în depozit bradul artificial care a costat 100.000 de euro și au îmbrăcat de sărbătoare unul natural.

Localnic: „Super frumos. E mai frumos față de anul trecut. E mai frumos, e natural cel de 100.000 de euro. Ăla era urat. Ăsta înțeleg că a fost 45 de milioane și e mult mai frumos."

De câțiva ani, România rivalizează în materie de târguri de Crăciun cu țări renumite la acest capitol. Cel din Sibiu este printre cele mai apreciate.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO