Tânărul care ar fi înjunghiat o profesoară, arestat preventiv. Ce a spus în fața instanței

Ultima actualizare: 30-01-2019 20:09

Tânărul de 22 de ani care şi-a înjunghiat, marți, la Ploieşti, fosta profesoară de matematică, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

El este acuzat de tentativă de omor, pentru că a pus în pericol viaţa victimei. Anchetatori, părinţi, profesori, foşti colegi - cu toţii încearcă să înţeleagă accesul de furie al tânărului care era cunoscut ca fiind o persoană liniştită, conştiincioasă şi introvertită. Profesoara atacată este conştientă, însă în stare gravă, la Terapie Intensivă.

În fata magistraţilor, tânărul a mărturisit atacul fără a lămuri însă ce l-a determinat să facă un asemenea gest. Profesoara înjunghiată a făcut parte din comisia care a decis transferul sau disciplinar la o altă şcoală, după ce individul şi-a ameninţat, acum câţiva ani, un coleg cu cuţitul.

Şi în 2016, scena s-a petrecut din senin.

Ruxandra Noia, director adjunct Colegiul ”Spiru Haret” Ploieşti:
”A venit absolut peste noapte o astfel de atitudine a lui. El, până în acel moment, fiind un copil liniştit, introvertit şi în momentul respectiv a jignit un coleg...” 

Nici măcar părinţii agresorului nu reuşesc să înţeleagă ce a fost în capul lui. Mihai Nitescu părea împăcat cu trecutul, însă marți a postat pe facebook un mesaj de ameninţare la adresa colegului pe care l-a atacat în trecut. Avertizat de cunoscuţi, tatăl lui l-a căutat două ore prin oraş, ca să-l împiedice să facă vreo prostie.

Florin NItescu, tatăl suspectului: ”Poate eu undeva vreodată am greşit cu el, nu ştiu de ce sau poate nu există Dumnezeu... Putea să îI oprească Dumnezeu...”

Profesoara de matematică este încă internată la terapie intensivă.

Între timp, accesul în liceul unde s-a petrecut atacul este şi mai supravegheat.

Condamnat la închisoare cu suspendare pentru port de armă albă, tânărul era încă sub supravegherea Serviciului de Probaţiune. Colegul pe care l-a ameninţat şi-a retras plângerea împotriva sa.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO