Sute de români au ieșit în stradă din solidaritate cu diaspora. „Si-au bătut joc de ei”

Ultima actualizare: 27-05-2019 20:09

Sute de oameni din Cluj, Bucureşti şi Sibiu au ieşit duminică seară în stradă. Au fost nemulţumiţi că ora de închidere a urnelor nu a fost prelungită.

O parte dintre protestatari însă s-au declarat mulţumiţi de rezultatul în urma exit poll-ului şi au susţinut că România poate avea un viitor mai bun.

În centrul Clujului în jur de 200 de personae au ieşit în stradă în semn de solidaritate cu românii din diaspora care nu au reuşit să voteze.

"Faptul că nu au vrut să prelungească ora de votare au demonstrat că le e frică de votul diasporei"

"Cozi interminabile, organizare proastă, zvonuri tâmpite, şi-au bătut joc de ei."

Aproximativ 300 de oameni şi-au dat întâlnire duminică şi în Bucureşti, în Piaţa Victoriei, pentru a-i susţine pe cei din diaspora

,,Nu sunt de acord că nu au fost lăsaţi cei din diaspora să voteze. Singura cale în care pot schimba ceva e să voteze. Românii şi-au exprimat dezacordul faţă de guvernarea de acum."

,,Am ieşit să celebrăm, să strigăm pentru Europa. Mai târziu, dar ne trezim şi noi cei din generaţia noatra. E un început şi cu siguranţă se va schimba, eu aşa cred."

Şi în Sibiu peste 150 de oameni au ieşit timp de 15 minute în centrul oraşului pentru a-i susţine pe românii din diaspora, atât pe cei care au votat dar mai ales pe cei care în ciuda orelor lungi de aşteptare în cozi uriaşe, nu au reuşit să-şi exprime votul.

„Chiar dacă prezenţa extraordinară ne bucura pe toţi şi este un motiv de fericire pentru toţi cei care ne-am implicat civic în ultimi ani de zile, suntem alături de cei care au stat peste 6-8-10 ore la coadă şi unii nu au reuşit să voteze."

„Diaspora a fost extraordinară şi mi se pare normal! Şi în sfârşit e prima oară când ne simţim şi noi fericiţi! E o mică victorie."

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!   

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO