Suspiciuni de terorism pe teritoriul Romaniei

Dată publicare: 20-04-2011 17:58
Dată actualizare: 18-10-2012 12:34


Procurorii de la Crima Organizata au banuiala ca membrii unor asociatii islamiste ar avea legaturi cu grupari extremiste.

Peste 20 de perchezitii au fost facute in patru judete si Bucuresti, de unde au fost ridicate, printre altele, si calculatoare. Anchetatorii vor sa afle daca suspectii intentionau sa organizeze atacuri teroriste.

Astfel de incidente se pot repeta, se tem Serviciile de Informatii din Europa, care vorbesc despre intensificarea unor activitati teroriste.

SRI a urmarit contactele pe care un german de origine egipteana le-ar fi avut in Romania. Individul fusese condamnat pentru spalare de bani in folosul unei grupari teroriste. A ajuns la doua fundatii din Romania unde ar fi incercat sa creeze celule extermiste.

Procurorii DIICOT si agentii SRI au descins in 21 de locuri din Bucuresti, Cluj, Targu Jiu si Drobeta Turnu Severin.

Descinderi au avut loc si in Constanta, unde isi are sediul Fundatia Culturala Islamul Azi. Ofiterii SRI si cei de la Crima Organizata si Antiterorism au ridicat mai multe calculatoare si documente. Surse judicare sustin ca in acest loc liderii spirtituali ai Islamului isi instruiau adeptii.

Printre altele, cei vizati ar fi implicati, banuiesc anchetatorii, in sustinerea unor grupari teroriste. Anchetatorii verifica toate calculatoarele suspectilor, in cautarea unor dovezi ca acestia ar fi sustinut financiar organizatiile teroriste.


VIDEO PROTVPLUS.RO