Trupul neînsufleţit al actriței Stela Popescu, depus la Teatrul Constantin Tănase

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50

Din păcate, timpul despre care vorbea Stela Popescu nu a mai avut răbdare cu ea și s-a oprit.

Vineri, marea actriță a ajuns acasă, așa cum numea ea Teatrul de Revistă Constantin Tanase din Bucureşti, unde a jucat în cea mai mare parte a carierei sale. Sute de admiratori, dar şi colegi de scenă și prieteni, au așteptat-o cu ochii în lacrimi ca să-i spună bun rămas actriței care i-a înveselit o viaţă.

În aplauzele celor care au iubit-o, Stela Popescu a intrat pentru ultima dată în teatrul de Revistă, unde a jucat până în urmă cu doar câteva zile. De data aceasta însă nu a mai râs nimeni. Sute de oameni au avut lacrimi în ochi. Vizibil îndurerat, Alexandru Arșinel abia şi-a mai găsit cuvintele. ”Fără Stela, sunt singur”, a spus el. Corina Chiriac a început să plângă.

Corina Chiriac: ”Odată cu Stela se duce o epocă lungă şi frumoasă. A fost doar tinereţea noastră. Eu niciodată nu plâng şi nu m-a văzut nimeni plângând, dar îmi pare enorm de rău.

Toţi au admirat la Stela Popescu pofta de viaţă. Bucuria care părea să-i îi dea o energie inepuizabilă şi pe care o împrăştia în jur.

Rodica Popescu Bitănescu: ”Eu am întrebat ”care Stela?” Am avut senzaţia că Stela e nemuritoare.

Rudi Rosenfeld: ”Eu de ieri de când am aflat că nu mai e Stela nu mai sunt om. Am fost prieteni, am filmat împreună, am filmat la ”Nea Marin miliardar”. O viaţă întreagă am fost împreună. Noi am suferit de frig împreună, am suferit de foame împreună, ne-am bucurat împreună.

Tuturor le vine greu să vorbească despre Stela Popescu la trecut.

Nae Alexandru: ”Teatrul de revistă e mai sărac fără marea doamnă a comediei. O vom iubi mereu şi ne va fi foarte greu să ştim că dumneaei nu mai este lângă noi.

Duminică, Stela Popescu va fi înmormântată la Cernica, alături de soţul ei, Puiu Maximilian.

Cronologia evenimentelor de vineri:

UPDATE 15:00 Trupul neînsufleţit al Stelei Popescu a fost adus la Teatrul „Constantin Tănase”, unde mai mult de o sută de persoane aşteptau să îi aducă un omagiu artistei.

Cortegiul a ajuns în jurul orei 14.40, în aplauzele celor stânşi în faţa teatrului, mulţi dintre ei cerând poliţiştilor să oprească circulaţia „în semn de respect”.

Trupul neînsufleţit a fost depus în foaierul Sălii Savoy. 

Între cei prezenţi se numără Alexandru Arşinel, prietenul şi partenerul de scenă pentru mai bine de patru decenii al regretatei actriţe, Vasile Muraru, Ştefan Bănică Jr. şi Emilia Popescu, Gabriel Cotabiţă, Laurenţiu Damian şi Victor Illa.

Afişele spectacolelor teatrului, expuse pe faţada clădirii, au fost înlocuite cu fotografii ale Stelei Popescu.

A fost un om deosebit, un talent. A fost iubită de foarte multă lume. Rămâne un gol imens. Ne făcea să uităm de toate necazurile şi pe vremea lui Ceauşescu", a spus o admiratoare a actriţei.

„Am văzut-o la televizor. Nu prea merg la teatru. I-am apreciat energia şi pofta de viaţă", s-a exprimat o alta.

Cei care doresc să îi aducă un omagiu o pot face vineri, până la ora 22.00, la Teatrul „Constantin Tănase”, iar sâmbătă, începând cu ora 09.00, până când va fi dusă la capela Mănăstirii Cernica.

UPDATE 13:30 Primele semne ale accidentului ar fi aparut încă de marți, la ultima apariție în public a artistei. A primit un premiu la o gală, iar organizatorii spun că a avut un discurs incoerent. Au pus totul, însă, pe seama oboselii și vârstei.

Surse medicale spun că artistă ar fi murit în noaptea de miercuri spre joi, în urma unui accident vascular cerebral masiv. A fost găsită joi la prânz de către fiica ei.

Vineri dimineaţa poliţiştii criminalişti s-au întors la locuinţa actriţei, după ce joi au efectuat cercetarea la faţa locului. Aşa cum prevede legea, poliţia a deschis dosar penal pentru moarte suspecta, dar deocamdată nu există suspiciuni că ar fi altceva.

UPDATE 11:50 Institutul de Medicină Legală a finalizat autopsia, iar cauza decesului ar fi accident vascular cerebral.

Potrivit unor surse din Poliție, citate de News.ro, este posibil ca accidentul să se fi produs în urmă cu 2-3 zile. Aceleaşi surse afirmă că actriţa ar fi decedat cu aproximativ 12 ore înainte de a fi găsită.

Stela Popescu, care peste o lună ar fi împlinit 82 de ani, a fost găsită moartă, joi, în locuinţa sa, de către fiica sa adoptivă, care a sunat la 112. La faţa locului au fost trimise două echipaje SMURD (tip B şi C), însă actriţa era decedată, nemaiputând fi făcute manevre de resuscitare.

Poliţia Capitalei a a anunţat că a deschis dosar penal pentru moarte suspectă, conform procedurilor, în condiţiile în care actriţa a fost găsită decedată în locuinţă. Dosarul penal a fost deschis de către Serviciul Omoruri.

„Cercetările sunt efectuate de către compartimentul Morţi Suspecte din cadrul Serviciului Omoruri, sub coordonarea Parchetului de pe langa Tribunalul Bucureşti", a precizat Poliţia Capitalei.

Surse din rândul anchetatorilor spun că rudele le-au declarat poliţiştilor că actriţa ar fi suferit de diabet, fără a fi cunoscută cu alte boli, iar acum sunt căutate documente medicale.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO