Elena Basescu a nascut. Presedintele: "Am primit nobilul titlu de bunic, nepotica e sanatoasa"

×
Codul embed a fost copiat

Veste neasteptata, duminica dimineata, de la Spitalul Universitar. Fiica presedintelui, Elena Basescu, a nascut sambata noapte o fetita. Evenimentul mult asteptat a avut loc cu circa trei saptamani mai devreme decat era asteptat.

Prima nepotica a tarii s-a nascut duminica-noapte, la ora 3, prin cezariana, la spitalul Universitar din Capitala. Deja si-a topit bunicul, pe presedintele Traian Basescu, care, dupa ce a luat-o in brate si a lacrimat de fericire, a anuntat ca bebelusul ii seamana.

Fetita mezinei sale, Elena, a luat toata familia prezidentiala prin surprindere - era asteptata abia peste 3 saptamani. Dar nici nu se putea coincidenta mai fericita, atata vreme cat pe 1 septembrie se implineste exact un an de cand parintii ei s-au casatorit. Curajos, taticul, nu s-a dezlipit de sotia sa, nici macar in sala de operatii.

Radiind de fericire, cei doi bunici si matusa, Ioana, au iesit pe usa Spitalului Universitar din Capitala, unde s-a nascut inca un membru al familiei Basescu. Au stat 45 de minute intregi sa admire fetita care s-a grabit sa cunoasca lumea. Desi s-a nascut prematur si a primit nota 9, copila Elenei Basescu este sanatoasa si nu a avut nevoie sa stea in incubator. Are 2 kilograme si 700 de grame si 47 de cm.

Leo Grecescu, purtator de cuvant Spitalul Universitar: "Din cazua contractiilor dureroase s-a decis in urgenta cezariana. Si-au dorit o nastere naturala, a fost o decizie de ultim moment, din cauza varstei sarcinii, avea probleme de coagulare si atunci s-a decis cezariana. Fetita a tipat, era roz la nastere."

Citește și
Elena Basescu
Elena Basescu a pregatit deja camera copilului. Cum arata fiica presedintelui cu 3 saptamani inainte
Prețul eliberării Alinei Apostol din „gulagul” chinezesc. Fost deținut al regimului de la Beijing: „Cu chinezii trebuie să negociezi direct!”. Răspunsul Ministerului Justiției din România

Operatia a inceput duminica-noapte, la 2 si 32 de minute, dupa ce, seara, mama a fost adusa de urgenta la spital. Cu toate emotiile, momentul in care nepoata presedintelui a ales sa vina pe lume este unul special. Se pare ca inca un lider s-a nascut in familia sefului statului.

Neti Sandu: "Unu este conducatorul, locomotiva. O persoana care are idei, initiative si are nevoie de ceilalti sa se inregimenteze pentru ca el stie foparte bine ce are de facut. Ascendentul in leu o va face o persoana puternica si care stie ce sa ceara de la ceilalti, de aceea acest ascedent se potriveste foarte bine cu ziua de 1, conducatorul, liderul. Fecioara si cu Scorpionul se inteleg foarte bine, are incredere si asta e foarte important intr-o relatie."

S-a vazut si in prima fotografie in care bunicul, nascut in zodia Scorpionului, isi tine, fericit si cu lacrimi in ochi, nepotica in brate. Cea mica a fost imbracata inca din prima zi intr-o ie.

Intrebat cum se va numi fetita, bunicul Traian Basescu a spus ca nu e decizia lui: "Parintii hotarasc". Dar pe internet a circulat varianta "Sofia Raisa". Orice nume ar purta, este un copil mult dorit si asteptat de intreaga familie.

Acasa, pe cea mica o asteapta o camera frumos aranjata si pictata pe alocuri chiar de tatal sau, dupa cum marturisea Elena Basescu in urma cu cateva zile pe pagina de Facebook. Bucuria celor doi parinti este cu atat mai mare cu cat, de acum inainte, pe 1 septembrie vor sarbatori doua evenimente: nasterea celei mici si aniversarea casatoriei.

Proaspata mamica si fetita vor mai sta in spital cateva zile, asa cum cere protocolul medical. Botezul ar putea avea loc in octombrie.

UPDATE 12:45

"Un bunic fericit. S-a nascut la exact un an de la nunta Elenei cu Bogdan", este mesajul postat pe pagina oficiala de Facebook a presedintelui Traian Basescu. Mesajul insoteste prima fotografie a fetitei, tinuta in brate de bunicul ei.

 

UPDATE 12:34

Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica, la iesirea din Spitalul Universitar, unde fiica sa, Elena, a nascut o fetita, ca este bucuros ca a primit "nobilul titlu de bunic", iar nepotica sa, despre care a spus, razand, ca seamana cu el, este sanatoasa si "deja a supt".

 

UPDATE 11:30

Presedintele Traian Basescu a sosit in jurul ore 11:00 la Spitalul Universitar, unde fiica sa, Elena, a nascut o fetita. Presedintele este insotit de sotia sa, Maria. El i-a salutat pe jurnalistii prezenti, dar nu a facut declaratii presei.

 

Elena Basescu a nascut prin cezariana o fetita

Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti anunta printr-un comunicat de presa ca Elena Basescu a fost internata in data de 31.08.2013, in cadrul Clinicii de Obstetrica Ginecologie a Spitalului Universitar, fiind in a 35-a saptamana a sarcinii.

In data de 1 septembrie, la ora 3:30, aceasta a dat nastere, prin operatie cezariana, unei fetite in greutate de 2715 grame si 47 centimetri.

Atat starea mamei, cat si a copilului, sunt in parametri normali de evolutie.

Primul copil al Elenei si, in acelasi timp, primul nepot al presedintelui, a venit pe lume in ziua in care mama implineste un an de la casatorie.

Elena Basescu posta, vineri, 30 august, pe Facebook: "Mai sunt aproximativ 3 saptamani pana la cel mai important si emotionant eveniment din viata noastra: ziua cand vom deveni parinti. Pe amandoi emotiile si asteptarea ne-au coplesit. Asta nu inseamna ca nu am apucat sa desenam peretii din camera fetitei noastre. Eu am ales personajele care sa-i lumineze inceputul vietii, iar Bogdan a fost mai implicat pe partea artistica . A ajutat-o de zor pe pictorita. Speram ca si micutei noastre o sa-i placa…".

Postarea este insotita de sapte fotografii cu peretii pictati ai camerei fetitei. In picturi apar personaje din filme celebre de desene animate.

Presedintele Traian Basescu a fost intrebat, in luna iunie, daca va avea un nepotel sau o nepotica, el raspunzand: "Spre marea mea bucurie, nepotica".

Intrebat cand va avea loc botezul, presedintele a raspuns: "Prin octombrie".

Elena Basescu si Bogdan Ionescu s-au casatorit, in septembrie 2012, la cateva zile dupa revenirea la Palatul Cotroceni a presedintelui Traian Basescu, care a fost suspendat doua luni in vara anului trecut.

Articol recomandat de sport.ro
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Citește și...
Traian Basescu le ureaza
Traian Basescu le ureaza "La multi ani! " romanilor, de Ziua limbii romane

Presedintele Traian Basescu a transmis, sambata, un mesaj cu ocazia sarbatoririi Zilei Limbii Romane.

Elena Basescu a pregatit deja camera copilului. Cum arata fiica presedintelui cu 3 saptamani inainte
Elena Basescu a pregatit deja camera copilului. Cum arata fiica presedintelui cu 3 saptamani inainte

Elena Basescu mai are doar 3 saptamani pana cand va deveni mama, iar fericitul eveniment a inceput deja sa ii dea mari emotii.

Ioana Basescu a primit un avertisment din partea politistilor. Nu a semnalizat cand a schimbat banda
Ioana Basescu a primit un avertisment din partea politistilor. Nu a semnalizat cand a schimbat banda

Soferita Ioana Basescu a primit un avertisment din partea politiei rutiere. Fata cea mare a presedintelui a fost surprinsa de un echipaj ca nu a semnalizat atunci cand a schimbat banda de mers.

Recomandări
Politico:
Politico: "Ucraina se îndreaptă spre înfrângere". Marile atuuri pe care Putin le are în lupta pentru victorie

Întrebați un soldat ucrainean dacă mai crede că Occidentul va sta alături de Kiev "atât timp cât va fi nevoie".

Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO
Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO

Marcel Ciolacu a făcut o gafă jenantă în timpul unor declarații de presă susținute în Qatar. Deși avea discursul scris, premierul s-a încurcat și în loc de „lecție” a pronunțat... „erecție”.

Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO
Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO

O explozie de proporții a avut loc, miercuri, în municipiul Craiova. Deflagrația a fost atât de puternică încât fațada blocului s-a prăbușit.