Suparat pe doi ciobani, fiul unui consilier local i-ar fi haituit cu masina. Unul dintre barbati a fost lovit si a murit

Dată publicare: 10-11-2015 18:27
Dată actualizare: 13-11-2015 07:08


Caz extrem de grav, petrecut intr-o localitate din Buzau. Suparat ca doi ciobani au intrat cu oile pe terenul lui, fiul unui consilier local, i-ar fi haituit pe camp cu masina de teren.

Intr-un final, l-ar fi accidentat intentionat unul dintre ei si l-a ucis. Celalalt a reusit sa fuga si a alertat politia. Agentii au aflat ca agresorul era in masina cu tatal sau, atunci cand a comis fapta.

Florin Cojocaru este fiul unui consilier local din Murgesti, judetul Buzau. In timp ce isi inspecta terenurile, barbatul de 39 de ani ar fi surprins pe un camp doi ciobani care isi dusera acolo oile.

Potrivit anchetatorilor, ar fi sarit cu o ranga la acestia. Ca sa se apere, oamenii ar fi asmutit cainii asupra lui iar unul l-ar fi muscat.

Enervat, fiul consilierului a mers acasa, s-a urcat la volanul unei masini de teren iar apoi, insotit de tatal lui, a pornit pe urmele ciobanilor, povestesc localnicii.

Costel Manescu, ginerele barbatului ucis : "A vrut sa ii omoare pe amandoi. El a venit cu intentia sa il omoare pe socrul meu si pe colegu."

Scenele care s-au derulat pe camp au fost teribile. Fiul consilierului i-ar fi haituit pe ciobani zeci de metri pe camp. Unul dintre barbatii vanati a reusit sa se ascunda si a scapat cu viata insa celalat - Vasile Anastase, de 60 de ani - a cazut si ar fi fost ajuns din urma, spun satenii.

Valerica Ciurea, localnic: "Intai a vrut sa il bata pe altul, ala s-a ferit si a strigat ciobanul la el, mai mosule fugi, ca te omoara si el nu a mai putut sa mai fuga si a dat cu masina peste el."

Intr-un final fiul consilierului a urcat victima in autoturism si a dus-o in sat. Abia apoi a alertat autoritatile. Politistii l-au retinut si urmeaza sa il duca in fata judecatorilor.

Vasile Ardei, procuror Parchetul de pe langa Tribunalul Buzau: "Inculpatul i-a alergat cu masina pe rand pe cei doi, culminand cu lovirea victimei, lovire in urma careia victima a decedat//fapta trebuie incadrata, ca fiind o infractiune de omor."

Tatal barbatului - care se afla in masina alaturi de el in momentul in care a ucis victima - a demisionat din functia de consilier local.


VIDEO PROTVPLUS.RO