Emil Boc, Sulfina Barbu si Gheorghe Flutur, citati la DNA. "Probabil ca Udrea incearca sa arunce vina si pe ceilalti"

Dată publicare: 05-11-2015 11:11
Dată actualizare: 08-11-2015 07:02


Liderii fostului PDL continua peregrinarile la DNA, unde sunt chemati ca martori in urma declaratiilor Elenei Udrea.

Primarului municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, fost premier si fost sef PDL, s-a prezentat joi la Directia Nationala Anticoruptie pentru a fi audiat in dosarul in care este anchetata Elena Udrea sub control judiciar pe cautiune. 

"Am primit marti o invitatie pentru joi in calitatea de martor in dosarul 87/ 2015 in legatura cu care s-a incuviintat procedura controlului judiciar pentru doamna Elena Udrea. Voi merge ca martor, in calitate de fost presedinte de partid, la DNA Bucuresti", a spus Emil Boc miercuri intr-o declaratie facuta presei.

"Sunt convins ca doamna Elena Udrea va face precizarile necesare. Personal, nu l-am cunoscut, nu l-am intalnit niciodata pe domnul Buzaianu si nici nu am cunostinta de existenta vreunei sponsorizari sau intentii de sponsorizare din partea acestuia pentru PDL", a afirmat Emil Boc la iesirea de la DNA

Intrebat daca s-a ocupat de campania electorala din 2012 a PDL central, Emil Boc a precizat ca in acea perioada a candidat la alegerile locale de la Cluj concentrandu-si activitatea pe acest lucru, in conditiile in care competitia era destul de grea.

"Am facut precizarea ca in cazul alegerilor locale fiecare organizatie judeteana isi alcatuieste bugetul de campanie si stabileste strategia concreta in vederea castigarii alegerilor conform celor stabilite in Biroul Permanent National. La nivel judetean exista in copie o functionare a partidului pe modelul Biroului Permanent National, cu alte cuvinte fiecare organizatie judeteana are propria structura de conducere care stabileste bugetul de campanie, modalitatea de promovare a partidului sau a candidatilor", a sustinut primarul municipiului Cluj-Napoca
 

Si fostul ministru Sulfina Barbu s-a prezentat joi la DNA pentru a fi audiata in calitate de martor in legatura cu finantarea campaniei electorale a PDL, fiind membra in conducerea partidului la momentul respectiv.

Intrebata ce motive are Elena Udrea sa declare ca omul de afaceri Bogdan Buzaianu ar fi mers la partid cu bani si ca despre acest lucru stiau si persoane din conducerea PDL de atunci, Sulfina Barbu a raspuns: "Cred ca este dificil pentru o persoana care este cercetata penal si in atat de multe dosare si probabil ca incearca sa arunce vina si pe ceilalti. Nu stiu care sunt motivele domniei sale, dar eu sunt convinsa ca vor stabili cei din justitie adevarul si vinovatii".

Intrebata daca stia ca partidul a fost finantat din bani negri, Sulfina Barbu a precizat: "Categoric nu. (Era finantat - n.r.) din cotizatii si din donatii. Pot sa va spun ca la partid, conform legii, cotizatiile si donatiile sunt sursele de venit ale partidului plus finantarea de la nivel national pentru partidele parlamentare din bugetul de stat, dar cei care s-au ocupat de astfel de lucruri sigur ca vor trebui sa raspunda".

"Eu sunt convinsa ca daca s-ar fi stiut de aceste lucruri si daca ele sunt reale si sunt fundamentate, cauza ar fi fost solutionata de mai mult timp. (...) Oamenii sunt cei care trebuie sa raspunda pentru ceea ce au facut", a spus Sulfina Barbu.

Si senatorul liberal Gheorghe Flutur s-a prezentat joi dimineata la DNA, fiind citat in calitate de martor in acelasi dosar. "Am raspuns la toate intrebarile procurorului de caz. Nu cunosc niciun element, nu am cunostinta de aceasta finantare de care se vorbeste, n-am vazut aceste persoane niciodata. Cercetarea este in curs", a spus Flutur dupa audieri.

Zilele trecute, la DNA s-au prezentat alti fosti lideri ai PDL - Vasile Blaga, Ioan Oltean, Anca Boagiu si Adriean Videanu. Joi urmeaza sa fie audiat si fostul premier PDL Emil Boc.

Procurorii DNA au dispus vinerea trecuta masura controlului judiciar pe cautiune in cazul Elenei Udrea in dosarul in care Parlamentul a incuviintat inceperea urmaririi penale si retinerea acesteia, nu insa si arestarea preventiva, fiind stabilita suma de cinci milioane lei.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO