Străzi inundate în Târgu Jiu după o ploaie torențială. Apa a ajuns și la jumătate de metru


Ultimul update: Vineri 17 Mai 2019 09:40
Data publicarii: Vineri 17 Mai 2019 07:34
Categorie: Stiri actuale

Natura și-a arătat din nou forța joi seară. De această dată, o ploaie torențială i-a făcut pe oamenii din Târgu Jiu să se uite cu înfrigurare spre cer.

Străzile s-au transformat în râuri, iar puhoaiele au intrat în curți și beciuri. În unele locuri, apa a măsurat și jumătate de metru.

Iar veștile nu sunt deloc bune. Întreaga țară este vizată până duminică de o informare meteo de instabilitate și ne putem aștepta la ploi puternice, vijelii și chiar grindină.

Preț de câteva ore, parcă s-au rupt norii deasupra oraşului Târgu Jiu. Pe alocuri a căzut şi grindină, iar mai multe străzi au fost acoperite de apă.

În acest cartier, gospodăriile semănau mai degrabă cu nişte lacuri, spre disperarea oamenilor, neputincioşi în fața puhoiului.

Florin Chisim, purtător de cuvânt ISU Gorj: "S-a intervenit cu mijloacele din dotare şi echipaje specializate pentru evacuarea apei din mai multe curţi şi subsoluri. Din fericire nu au fost persoane care să fie asistate medical."

Judeţul Gorj a fost sub avertizare de cod galben de ploi abundente. Iar joi seară, pentru mai bine de o oră, mai multe localităţi au fost vizate de un cod portocaliu de precipitaţii puternice.

Grav este ca pericolul nu a trecut. Nouă bazine hidrografice din 15 judeţe se afla sub cod galben de inundaţii.

În Arad, câțiva oameni care au încercat să traverseze râul Mureş, umflat de ploi, au tras o spaimă soră cu moartea când trunchiul unui copac a lovit podul.

Şi cum vremea rămâne capricioasă, peste cinci mii de militari sunt pregătiţi să intervină în caz de pericol.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Tags: inundatii, gorj, ploi,

Au fugit din calea inundațiilor cu ce aveau pe ei, iar acum vor avea încă o noapte grea
Viituri devastatoare în Bistrița și Mureș. Mai multe gospodării au fost inundate
Amplu exercitiu de evacuare in caz de inundatii intr-un sat din Gorj
VIDEO PROTVPLUS.RO