Stenograme cu "combinatiile" deputatului Gheorghe Coman: "O sticla de whisky n-ai si tu pă undeva?"

Ultima actualizare: 24-12-2013 06:56
Gheorghe Coman

Conform referatului trimis de DNA Camerei Deputatilor, prin care se solicita incuviintarea arestarii deputatului PC Gheorghe Coman, acesta se lauda ca el "doar combinatiile le face".

De asemenea, Coman a incercat sa intermedieze si angajarea intr-o functie publica de conducere a presedintelui executiv al Organizatiei Judetene Buzau a Partidului Conservator, Nicoleta Tudor.

Mai mult, deputatul Coman vorbea despre organizarea unei petreceri la un restaurant din Buzau, context in care l-a intrebat pe Ciprian Botezatu, caruia ii promisese o functie la DSV Buzau: "O sticla de whisky n-ai si tu pa undeva?".

In discutia cu Botezatu interceptata de anchetatori, deputatul vorbea despre pregatirile pentru petrecere, invitati si necesarul de bautura, subliniind preferinta pentru o anumita marca de whisky.

"Botezatu Ciprian: ... asa cum este acuma. Si a doua treaba s-o rezolv pa Nicoleta cu functia. Da? In ce priveste pa Nicoleta …statele alea nenominale de functie... nenomimale de functie... de... nenominale de functii, le-am trimis! Si urmeaza ca, cred ca in doua saptamani, trei saptamani... maxim o luna, sa fie scoase la concurs posturile si atuncea o rezolv si pa Nicoleta... si acuma zi-mi pentru sambata ce-ti trebuie, ca nu stiu ce-ti trebuie!

Coman Gheorghe: Pi nu stiu... Cat... Ma! Io nu trebuie... Ba! Io am facut asa: rost si de whisky si de... ca am si io oamenii. Mi-a adus o gramada, intelegi? Io mai am aicea...

Botezatu Ciprian: Da unde faceti?

Coman Gheorghe: Pi pa la Consiliul Judetean.

Botezatu Ciprian: Asa. Nu... Bun! Nu, ghilabaua aia!

Coman Gheorghe: Chermeza!

Botezatu Ciprian: Da!

Coman Gheorghe: La... asta aci... Cum ii zice? La asta coalea, cum ii zice?

Botezatu Ciprian: La Aqua...

Coman Gheorghe: La Aqua, da! Nu stiu cati oameni! Ca sunt vreo doispe deputati, a...

Botezatu Ciprian: Ma rog! Cat? Ce ai nevoie?

Coman Gheorghe: Nu stiu! Cat ce... Pai nu stiu ce...

Botezatu Ciprian: Pai ce-ai nevoie?

Coman Gheorghe: Fac o masa, intelegi? Ce sa? Acolo, ce facem un aranjament. Nu stiu.

Botezatu Ciprian: Ca io sambata... io sambata... sambata plec si ma intorc duminica. Da nu-i asta! Ca-i timpu scurt. Ea trebuie rezolvat de azi pa maine.

Coman Gheorghe: Pi io ce zic? Nu stiu, o masa... o masa acolo, mai pune si altu si... Sau nu stiu! Cum vrei tu! Nu, io nu ma pricep la... Ma! inca o data! Io nu ma pricep! intelegi? Io doar combinatiile le fac.

Botezatu Ciprian: Pi da ma, daca tu nu... daca tu nu-mi spui ce-ti trebuie, io nu stiu ce sa...

(...)

Coman Gheorghe: O sticla de whisky n-ai si tu pa undeva?

Botezatu Ciprian: Ba da, am o sticla de whis...

Coman Gheorghe: Nu, io am luat trei sticle, da sa nu cumva sa nu... sa nu-mi ajunga...

Botezatu Ciprian: Da, ma, lasa ca fac rost.

Coman Gheorghe: Ba, am facut socoteala... Fii atent! Da Jiva sa fie! Am facut socoteala...

Botezatu Ciprian: Jiva (Chivas - n.n.) d-ala de doispe ani.

Coman Gheorghe: Da. Daca pune cinzeci fiecare... stii o sticla d-aia are saptescinci sau cat are?"

Tot lui Botezatu, Coman i-a spus ca ar fi avut o discutie cu ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, dar si cu secretarul acestuia.

"Botezatu Ciprian: Ce scoti si tu din deszapezire, bagi in... Daca vine deszapezire, ca n-a, nu ninge!

Coman Gheorghe: N-a nins, nu iau nimica-n p..a mea! Nu... Ce dracu? Cartile sunt facute in asa fel, numai, numai sa fie, sa fie treaba buna!

Botezatu Ciprian: Da!

Coman Gheorghe: Io mi-am, io am si locu' meu in continuare de parlamentar. Peste trei ani...

Botezatu Ciprian: Ti l-ai asigurat!

Coman Gheorghe: Da bineinteles, pai io ce-am batut, ma? Io am batut palma suta la suta! Io stiu ce vorbesc! Da’ io trebuie sa fac si io treaba! Ca daca io nu fac treaba, astia zic ,,Ba, tu ce p..a mea faci aici?” si e multumiti, a, ce am facut io la BUZaU... Nu ce a facut VLASE! Mai rar judete! Adica sunt judete, da’ mai rar!

Botezatu Ciprian: Ti-a mai reprosat ceva, ca ma tii in functie si n-am ajutat cu nimic?

Coman Gheorghe: Nu, nu mi-a zis nici... Mi-a zis atuncea la-nceput 'Ba, tu n-ai...'. Ei mi-a zis asa! DANIEL mi-a zis asa! si mi-a zis, in primu' rand mi-a zis, cum ii zice, secretaru'..., SCUTA(?)! Cica 'domnule, da' dumneata ti-ai pus director!' - 'Da!' 'Pi si ce vii la noi si spui ca nu stiu ce? Pi hai sa discutam omeneste! Nu, nu-ti convin, schimba-i maine!' Asa mi-a zis direct! Pai, nu poti sa tii tu... Ca nu stiu ce, ca i-am zis io, 'domnule, pai dumneata zici asa, io cand am venit, de am luat presedintia io numai la, numai la, aaa, cladire, la cum ii spune la asta?' "

Referitor la acest aspect, presedintele PC, Daniel Constantin, a declarat, vineri, ca nimeni din conducerea partidului nu i-a cerut lui Gheorghe Coman "nici macar un covrig" si ca este bine ca institutiile si-au facut datoria.

"Nimeni din conducerea PC nu i-a cerut lui Coman nici macar un covrig. Este rusinos ce a facut si confirma concluzia la care ajunsesem si noi: ca e o persoana de o calitate indoielnica. Din acest motiv, am si refuzat sa particip la alegerile la care ma invitase. Dar ce a putut sa faca intrece orice inchipuire. E bine ca institutiile abilitate si-au facut datoria", a declarat pentru Daniel Constantin, care este si ministrul Agriculturii.

Coman: Nu am luat spaga in viata mea, nu am fost prins in flagrant, nu am fugit, taiam porcul la tara

Deputatul Gheorghe Coman, urmarit penal pentru coruptie, a declarat ca denuntatorul sau este directorul adjunct al DSVSA Buzau, el sustinand ca nu a luat "spaga" in viata sa, ca nu a fost prins in flagrant si ca nu a fugit, fiind la tara, sa taie porcul.

"Domnul Ciprian Botezatu (directorul adjunct al Directiei Sanitar-Veterinare Buzau - n.r.) este denuntatorul, dar eu nu am luat in viata mea spaga. Cand am facut masa la partid au fost 25 de insi, a costat 20 de milioane de lei vechi, n-au fost probleme cu banii, n-am cerut si n-am luat si nu o sa iau. Nici nu m-au prins in flagrant cum spun ei, eu nu am luat nici un ban. Se cere arestarea, dar trebuie si probata. Deocamdata o sa ma duc la Bucuresti sa va ce plangeri am si vedem ce e de facut. Nu am de ce sa mi dau demisia din Parlament, nu o sa mi dau demisia nici de la partid pentru ca nu m-au prins. Pana nu sunt probe clare, nu imi dau demisia. imi dau demisia si dupa aia ma gasesc nevinovat?", a spus Gheorghe Coman.

Parlamentarul a negat si ca ar fi fugit dupa organizarea flagrantului, spunand ca a fost la tara sa taie porcul si nu a avut semnal la telefon.

"Nu am fugit dupa flagrant. Ce sa aude ca m-au prins la Ploiesti nu e adevarat. Ieri am fost la tara, am taiat porcul, nu aveam semnal acolo, cand am plecat de acolo pe drum am aflat ca ma cauta. Am oprit, m-au urcat in masina si am plecat la Ploiesti. Exclud tot", a mai declarat Gheorghe Coman.

Parlamentarul a mai sustinut ca dupa ce a ajuns lider al PC Buzau ar fi fost cautat de unele persoane din institutii care se afla in subordinea Ministerului Agriculturii, condus de conservatorul Daniel Constantin, dar ca niciodata nu si-a folosit influenta si nu ar fi "riscat" pentru 3.000 de lei.

"Ei ma cautau toti pentru ca credeau ca daca sunt la PC pot sa le rezolv posturile, credeau ca posturile sunt la Partidul Conservator. Ei ma cautau toti, dar eu nu stiu nimic, nici nu am citit protocolul care exista. Exclud tot. Ce, eu ma cobor la 3.000 de lei? Nu exista asa ceva, am 80 de oameni angajati carora le dau salariile. Nu au dovezi clare. Am deranjat pe cineva si de asta am ajuns aici. N-am stiut ca politica e atat de grea. Politica e mizerabila. Sarbatori fericite si om vedea noi dupa aia!", a adaugat Gheorghe Coman.

Contactat de Mediafax, directorul adjunct al DSVSA Buzau, Ciprian Botezatu, despre care Gheorghe Coman sustine ca l-ar fi denuntat la DNA, a refuzat sa comenteze: "Mai importante sunt problemele institutiei acum si ce tine de siguranta populatiei in aceasta perioada. Nu comentez nimic pe acest subiect".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO