Gabriel Cotabita a fost supus unui nou RMN care a evidentiat leziuni cerebrale grave. Ce spun medicii despre starea lui

12-05-2015 13:08


Gabriel Cotabita lupta sa traiasca desi a suferit leziuni cerebrale in urma stopului cardiac de saptamana trecuta. Artistul este in continuare conectat la aparate in stare grava, dar nu a abandonat batalia.

Potrivit medicilor, pe parcursul zilei de marti nu au aparut modificari notabile. Si in timp ce la Spitalul Floreasca fetele sale asteapta vesti cat mai bune, prietenii cantaretului se roaga pentru o minune.

Cumpana lui Gabriel Cotabita este departe de final. Cantaretul ramane in coma medicamentoasa si este tinut in viata de aparate. Suferinta cerebrala provocata de tulburarea de ritm cardiac este cea care ii ingrijoreaza acum pe doctori. Potrivit unor surse medicale, o noua investigatie RMN facuta marti a evidentiat zone cu leziuni cerebrale grave.

Adrian Enache: ''M-am rugat sa nu aiba dreptate medicii si Dumnezeu sa faca o minune si Gabi sa fie din nou pe scena si mi-as fi dorit sa fie la lansarea filmului meu."

La Reanimare stau in permanenta mama si fetele lui Cotabita, Aela, Milena si Eliza. Zilnic prietenii apropiati merg sa le incurajeze.

Catalin Catoiu, coleg in trupa VH 2: ''Am fost azi la spital, este in stare stabila, dar in recuperare. Speram din toata inima, iar eu am convingerea ca o sa-si revina. E un mare artist care a cantat canta si va canta mult timp de acum incolo."

Mesajele emotionante curg fara pauza si pe retelele de socializare.

Adrian Daminescu: "Nici in aceasta seara nu plecam de langa Gabriel Emil Cotabita. Toti suntem langa el."

Roxana Iliescu: "Grupuri de initiati in meditatie se intalnesc pentru a-si uni lumina si a o directiona spre Gabi, intru binele sau suprem. E minunata aceasta solidaritate."

Gabriel Cotabita este in grija unei echipe complexe care evalueaza ora de ora pacientul.

Cantaretul - in moarte cerebrala

Medicii au spus NU este in moarte cerebrala, dar are o suferinta la nivelul creierului, cauzata de tulburarea de ritm cardiac care vineri i-a provocat un stop cardio-respirator.

Aceasta tulburare a scazut debitul fluxului sangvin la nivelul creierului. In plus, a periclitat si oxigenarea cerebrala si de aceea exista aceste suspiciuni de leziuni cerebrale care nu pot fi cuantificate, iar doctorii nu stiu daca sunt sau nu reversibile.

In functie de starea lui Cotabita, medicii vor decide daca ii vor face mai multe investigatii la nivel neurologic.

Adrian Enache: "Medicii au spus ca lui Gabi nu ii mai functioneaza creierul"

Potrivit adevarul.ro, Adrian Enache, un prieten al artistului, a dezvaluit ca Gabriel Cotabita ar fi intrat in moarte cerebrala, iar medicii de la Spitalul Floreasca i-ar fi anuntat deja pe apropiati ca nu exista activitate cerebrala si ca sansele de recuperare sunt minime.

"Noi ne rugam pentru Gabi, doar ca, din pacate, nu mai avem de ce. Am vorbit cu Mihai Pocorschi, iar medicii au spus ca lui Gabi nu ii mai functioneaza creierul si ca a intrat in moarte cerebrala. Din pacate, nu se mai poate face nimic", a declarat Enache.

Mihai Pocorschi, membru al trupei VH2, din care face parte si Gabriel Cotabita, a confirmat spusele lui Adrian Enache: "Nu exista activitate cerebrala, din cate stiu eu. De ce sa spunem ca e mort daca nu e mort. Toata lumea are speranta, vom vedea ce se intampla. Nu ascunde nimeni informatiile, cert este ca nu si-a revenit".

VIDEO PROTVPLUS.RO