Starea drumurilor. Șosele închise și restricții de circulație din cauza viscolului

viscol, zapada
Agerpres

Centrul INFOTRAFIC anunţă joi dimineaţă că, din cauza ninsorii viscolite şi a vizibilităţii reduse, au fost instituite mai multe restricții. De asemenea, mai multe drumuri au fost închise.

UPDATE 14:00 Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că în judeţul Călăraşi, restricţia de tonaj (7,5 tone) de pe DN3 a fost ridicată. Din cauza ninsorii viscolite, traficul greu fusese restricţionat pe sectorul Răzvani – Cuza Vodă.

UPDATE 12:15 Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că traficul rutier pe sensul către Giurgiu al DN5 Bucureşti – Giurgiu se desfăşoară îngreunat (pe o singură bandă) la kilometrul 12, în zona localităţii ilfovene Jilava. Situaţia s-a creat după ce în acest loc au avut loc două evenimente rutiere (o tamponare între două autoturisme şi (ulterior) detracarea unui autotren pe carosabil).

UPDATE 12:25 Un autocar românesc, cu 28 de persoane, care venea din Turcia, a rămas, joi, înzăpezit după intrarea în România, la câţiva kilometri de Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu.

Potrivit Centrului Operaţional Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu, autocarul a rămas înzăpezit la câţiva kilometri de la intrarea în România prin PTF Giurgiu-Ruse, pe drumul care face legătura între localitatea Oinacu şi DN 5 Giurgiu-Bucureşti.

Citește și
drumuri iarna
INFOTRAFIC. Starea drumurilor în județele lovite de codul galben de ninsori. 11 accidente în Capitală
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Iniţial, s-a încercat remorcarea acestuia cu utilaje de la societatea de drumuri şi poduri, însă acţiunea a eşuat.

Astfel, a fost alertat Detaşamentul de intervenţii din cadrul ISU Giurgiu, care a scos, în cele din urmă, autocarul din zăpadă.

UPDTE 12:00 Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe secţia de cale ferată 202, între staţiile CF Pojogeni şi Târgu Cărbuneşti (judeţul Gorj), la o trecere la nivel cu calea ferată, a avut loc o coliziune între trenul Regio 2082 (care se deplasa pe relaţia Petroşani – Craiova) şi un autoturism, care se deplasa pe DC 665. Traficul feroviar este oprit (trenul InterRegio 1824, care se deplasează pe relaţia Simeria – Bucureşti, şi-a întrerupt deplasarea). Evenimentul nu s-a soldat cu victime.

UPDATE 10:30 În judeţul Hunedoara, traficul feroviar pe secţia de cale ferată 202 Simeria – Petroşani a revenit la normal. Deplasarea trenurilor fusese întreruptă după ce locomotiva trenului Regio 2042 (care se deplasa pe relaţia Simeria - Petroşani) s-a defectat în zona staţiei CF Gura Sada.

Mai multe trenuri (Regio 2031, pe relaţia Săvârşin – Simeria; InterRegio 17065, pe relaţia Timişoara – Iaşi; InterRegio 347-2, pe relaţia Budapesta - Bucureşti) au acumulat întârzieri semnificative.

UPDATE 10:15 Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe DN2 (E85) Buzău – Râmnicu Sărat, în zona localităţii Potârnicheşti (judeţul Buzău), a avut loc o coliziune între o autoutilitară şi un microbuz (fără călători). Două persoane (din autoutilitară) au fost rănite. Una dintre cele două benzi de rulare ale sensului către Râmnicu Sărat este blocată.

UPDATE 8:45 Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că în judeţul Constanţa, restricţia de tonaj (7,5 tone) a fost ridicată. Din cauza ninsorii viscolite, fusese restricţionat traficul greu pe sectorul Hârşova – Ovidiu.

UPDATE 8:40 Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că traficul feroviar este întrerupt pe secţia de cale ferată 202 Simeria - Petroşani, în zona staţiei CF Gura Sada (judeţul Hunedoara), după ce locomotiva trenului Regio 2042 (care se deplasa pe relaţia Simeria - Petroşani) s-a defectat în acest loc. Din acest motiv, două trenuri (InterRegio 347-2, pe relaţia Budapesta – Bucureşti şi InterRegio 17065, pe relaţia Timişoara - Iaşi) şi-au întrerupt deplasarea, fiind oprite în staţiile adiacente.

UPDATE 7:15 Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită din cauza vreunui eveniment rutier sau a vremii nefavorabile.

Din cauza ninsorii viscolite care provoacă vizibilitate redusă participanţilor la trafic, s-au instituit restricţii de tonaj (7,5 tone) pe trei drumuri naţionale:

-DN3 Răzvani – Cuza Vodă, în judeţul Călăraşi;

-DN2A Hârşova – Ovidiu, în judeţul Constanţa;

-DN38 Agigea – Negru Vodă (Vamă), în judeţul Constanţa.

"În ceea ce priveşte traficul feroviar, semnalăm că acesta este întrerupt pe secţia de cale ferată 202 Târgu Jiu – Petroşani, în zona staţiei CF Pietrele Albe (judeţul Gorj), după ce locomotiva marfarului 13812 (operator privat) s-a defectat pe macaz în jurul orei 05.50. Din acest motiv, două trenuri de persoane (Regio 2080, pe relaţia Petroşani – Craiova şi InterRegio 1821, pe relaţia Bucureşti – Arad) şi-au întrerupt deplasarea, fiind oprite în staţiile adiacente. Se aşteaptă locomotivă de ajutor", anunţă Poliţia.

De asemenea, că din cauza vântului puternic, toate porturile de la Marea Neagră sunt în prezent închise.

Se menţin şase drumuri naţionale închise, respectiv:

1. DN 2H, în Milişăuţi, judeţul Suceava, la kilometrul 4+776, pentru efectuarea lucrărilor de reparaţii asupra podului din localitate. Circulaţia se desfăşoară pe rutele ocolitoare DN 2 şi DN 17A Rădăuţi - Suceava;

2. DN 2L, în Soveja, judeţul Vrancea, la kilometrul 59+900, ca urmare a precipitaţiilor abundente care au dus la prăbuşirea dalei de beton a podului, pe toată lăţimea căii de rulare;

3. DN 7C (Transfăgărăşan), de la kilometrul 104 (Piscu Negru, judeţul Argeş) până la kilometrul 130+800 de metri (Bâlea Cascadă, judeţul Sibiu), conform regulamentului de funcţionare a drumului şi din cauza instabilităţii atmosferice la altitudine, ce poate produce fenomene meteorologice extreme în orice moment;

4. DN 12B, în Slănic Moldova, judeţul Bacău, pe tronsonul kilometric 16+450-17+500, unde, la intrarea în localitate s-a produs o cedare a terasamentului de drum, ce a dus la surparea acestuia pe o lungime de 3 metri. Traficul rutier se desfăşoară pe urmatoarea rută ocolitoare: DN 12B km 16+450 - str. Vasile Alecsandri - DN 12B km 17+500 şi retur, cu o restricţie de tonaj de 7,5 tone. Şi tot pe acest drum, dar pe tronsonul 0+452 - 0+487, din cauza unei alunecări de teren ce a dus la tasarea platformei carosabilului, circulaţia se desfăşoară pe ruta ocolitoare: DN 12A km 103+000 - str. 1 Mai - str. Răducanu - str. Podu de Fier - str. Tiseşti - str. Semicercului - str. Bradului - intersecţie cu DN 12B km 2+000 şi retur;

5. DN 21A, între Bărăganul (judeţul Brăila) şi Ţăndărei (judeţul Ialomiţa), pe tronsonul kilometric 0 - 21, pentru execuţia lucrărilor la sistemul rutier. Traficul este deviat pe ruta ocolitoare: intersecţia DN 21A km 0 cu DN 21 km 57+780 (Bărăganul) - intersecţia DN 21 km 89+680 cu DN 2A km 66+050 (Slobozia) - intersecţia DN 2A km 90+250 cu DN 21A km 23+366 (Ţăndărei);

6. DN 67C (Transalpina), din cauza căderilor de zăpadă, pentru toate categoriile de autovehicule, pe tronsonul Rânca (Gorj) - Obârşia Lotrului (Vâlcea), între kilometrii 34+800 de metri şi 59+800 de metri.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Zeci de accidente în plin cod galben de ninsori. Pățania unui șofer cu anvelope de vară
Zeci de accidente în plin cod galben de ninsori. Pățania unui șofer cu anvelope de vară

Iarna s-a grăbit să se instaleze cu un cod galben de ninsori şi viscol, valabil pentru 16 judeţe şi Capitală. Pe multe drumuri, vizibilitatea redusă şi asfaltul îngheţat rapid i-au încurcat pe şoferi. Zeci de maşini s-au ciocnit şi au derapat.

INFOTRAFIC. Starea drumurilor în județele lovite de codul galben de ninsori. 11 accidente în Capitală
INFOTRAFIC. Starea drumurilor în județele lovite de codul galben de ninsori. 11 accidente în Capitală

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la ora 07:00 nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită din cauza vreunui eveniment rutier sau a vremii nefavorabile.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră
STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră

Un instructor de yoga din București, considerat discipol al lui Gregorian Bivolaru, este acuzat fapte grave.