Stare de alertă în Constanța. Imaginile filmate cu o dronă arată dimensiunea dezastrului

Dată publicare: 02-05-2019 20:53
Dată actualizare: 02-05-2019 21:22


Este stare de alertă pe malul drept al canalului Dunăre - Marea Neagră, în dreptul localităţii Cumpăna din Constanța.

O şosea s-a crăpat în toiul nopţii şi fisuri adânci au apărut pe o distanţă de peste o sută de metri. 30 de case riscă să fie înghiţite de alunecarea de teren.

Imaginile filmate cu o dronă arată dimensiunea dezastrului. oseaua s-a surpat pe o distanţă de o sută de metri. Primele crăpături au apărut miercuri - susţin localnicii - iar joi o parte din drum s-a prăbuşit.

Mii de tone de pământ au luat-o la vale. 30 de case sunt la doar câţiva metri de crăpături. Proprietarii sunt disperaţi.

Ce ar fi provocat alunecarea de teren
 

Localnică: ”Sunt patru metri până la poartă şi după începe la case, curtea. Uitaţi zidul la bucătărie! Unde ne ducem? În stradă, în drum, unde ne ducem?"

Localnic: "Până la gardul meu este. Uite, uite acolo sunt patru metri până la gard şi până la casă. Ce o vrea Dumnezeu! Dacă el vrea să ne omoare, să ne omoare."

Pentru că pericolul este uriaş, autorităţile au închis drumul. Comisia pentru situaţii de urgenţă analizează riscurile iar dacă situaţia o va impune - casele din zona afectată vor fi evacuate.

Drumul care s-a rupt se afla lângă canalul Dunăre - Marea Neagră. Administraţia canalului este responsabilă de maluri.

Viceprimar: "Dacă nu se intervine de urgenţă. Se riscă câteva case să fie surpate."

Specialiştii sunt de părere că alunecarea a fost provocată de o acumulare de apă apărută la 15 metri în subteran. Deocamdată nu se cunosc dimensiunile aşa-zisei "pungi" şi până când nu va fi corect măsurată nu se poate interveni - pentru că se pot declanşa alte surpări.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO