Ce face acum Madalin, victima a "stapanilor de sclavi" de la Berevoiesti, la 7 luni dupa eliberare: "Viata mea s-a schimbat"

×
Codul embed a fost copiat

La 7 luni si jumatate dupa unul dintre cele mai scandaloase cazuri de care s-au ocupat procurprii DIICOT, cei 34 de "stapani de sclavi" din Berevoiesti au fost trimisi in judecata si asteapta prima infatisare la instanta.

Marturiile din rechizitorii sunt cutremuratoare si arata fara niciun dubiu ca primarul si politistii stiau de 12 ani tot ce se intampla in satul Gamacesti.

Madalin, un tanar care are acum 24 de ani, salvat de ofiterii de la Crima Organizata, povesteste drama traita. A ajuns sluga in Berevoiesti dupa ce, iesit din orfelinat, s-a trezit fara niciun sprijin. Cei care se ocupau de furnizarea de sclavi l-au cules dintr-o gara si l-au pus la munca. Tanarul a incercat sa evadeze, dar a primit o lectie cumplita.

Madalin: "Am incercat sa fug noaptea, au venit cu carutele, cu masinile si m-au prins. Au venit ei, din familie, au mai venit vreo 5-6 vecini si m-au batut acolo cu biciul, cu palmele, cu pumnii, cu ce-au putut."

Madalin a asistat la moartea unui alt tanar pus sa traga la lemne, cu caii. Un trunchi s-a prabusit peste el.

Citește și
sclavi
"Stapanii de sclavi" din Berevoiesti primeau ajutoare sociale, desi nu erau saraci. Sumele descoperite in conturi
Ce a pățit jurnalista care a filmat ultimele imagini cu Aleksei Navalnîi în viață

Madalin: "Au venit cei de la Criminalistica, au facut niste poze si pe urma nu stiu ce s-a mai intamplat. Nu s-a descoperit ce se intampla acolo, desi a venit politia. Mai era unul mai mic cu mine. Il bateau, ii dadeau cu apa, il bateau cu biciul, are urechile facute varza si mainile... Tot de la ei, tot din cauza lor!"

Dupa eliberarea din sclavie, Madalin a ajuns in grija Asociatiei "Sfintii Spiridon si Irina", care i-a oferit o locuinta si l-a ajutat sa se angajeze la o spalatorie auto.

Madalin: "Viata mea s-a schimbat, adica sunt un alt om, fac ce vreau, am posibilitatea  sa ma duc oriunde, sa ies, sa ma plimb. Acum vreau sa fiu pe picioarele mele, sa-si creez si eu o familie, sa-mi fac rost de o casa, ca sa ma pot stabili."

Decebal Floroaica, Asociatia "Sfintii Spiridon si Irina": "Erau foarte, foarte socati. Erau foarte flamanzi si a trebuit sa-i izolam cumva si impotriva traficantilor, dar si impotriva lor, pentru ca, la un moment dat, unii se automutilau."

Rechizitoriile dezvaluie intamplari cutremuratoare.

In 2010, unul dintre "sclavi" s-a aruncat intr-o balta plina de noroi si s-a prefacut ca ii este rau de moarte. Cand a venit ambulanta a facut in asa fel incat sa ramana singur cu asistenta.

"Am inceput sa plang si i-am spus asistentei ca vreau sa scap de acolo, intrucat nu mai suportam chinul trait de mine."

Ajuns la spital, tanarul i-a implorat pe doctori sa-l ascunda. A stat o vreme intr-o unitate medicala, iar cand a fost externat, s-a dus la politie sa faca declaratii complete. Aici a avut parte de un soc.

"Cand am ajuns in biroul comisarului, m-am intalnit cu Feraru Costel (n.n. "stapanul"), care tocmai iesea din biroul comisarului. Politistul m-a pus sa scriu o declaratie dupa dictarea lui, dar nu-mi mai amintesc ce continea aceasta, iar dupa ce am semnat-o, comisarul mi-a dat 200 de lei, spunandu-mi ca sunt de la Feraru Costel si sa ma duc acasa."

In noiembrie 2015, un alt " sclav" si-a pierdut viata la Gamacesti. In urma torturilor la care fusese supus, ajunsese la numai 47 de kg.

"Victimele erau legate, schingiuite, erau legati de maini si obligati sa manance cu capul in jos, fara a folosi linguri sau furculite, minorii erau batuti. Una dintre victime chiar a avut o tripla fractura de piramida nazala. Victimele, cand au fost eliberate de catre noi, ne-au dat senzatia ca au renascut", spune un ofiter de Crima Organizata.

Cei 38 de barbati scapati din iadul de la Gamacesti sunt inca traumatizati de cele traite, dar incearca sa-si refaca viata. Unii s-au intors la familii, altii se afla in grija unor organizatii caritabile.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Unul dintre oamenii eliberati din sclavie in Berevoesti s-a sinucis. Fostii sai
Unul dintre oamenii eliberati din sclavie in Berevoesti s-a sinucis. Fostii sai "stapani" l-ar fi impins la acest gest

Moarte invaluita in mister in comuna Berevoiesti, din Arges, unde in aceasta vara s-a descoperit ca mai multe familii foloseau sclavi in gospodarii, ii bateau si ii umileau, apoi ii sileau sa munceasca in conditii ingrozitoare.

"Stapanii de sclavi" din Berevoiesti primeau ajutoare sociale, desi nu erau saraci. Sumele descoperite in conturi

Stapanii de sclavi de la Berevoiesti primeau ajutoare sociale, desi nu erau deloc saraci.

Ororile din Berevoiesti au avut loc sub nasul autoritatilor.
Ororile din Berevoiesti au avut loc sub nasul autoritatilor. "Copiii care par de 70 de ani, oameni torturati cu patentul"

37 dintre stapanii de sclavi de la Berevoiesti au fost arestati, iar unul a fost plasat in arest la domiciliu pentru ca are nevoie de dializa. In plus, primarul si politistii din localitate ar putea fi anchetati.

Recomandări
Explozie la Rafinăria Petromidia. Nu s-au înregistrat victime. Reacția companiei | VIDEO
Explozie la Rafinăria Petromidia. Nu s-au înregistrat victime. Reacția companiei | VIDEO

O explozie a avut loc vineri dimineață la Rafinăria Petromidia. La nivelul județului Constanța a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Ce a găsit armata în locul în care a căzut drona militară, în Brăila. Reacția MApN | VIDEO
Ce a găsit armata în locul în care a căzut drona militară, în Brăila. Reacția MApN | VIDEO

Ministerul Apărării Naționale (MApN) anunţă vineri că elemente dintr-o posibilă dronă au fost găsite în Insula Mare a Brăilei.

20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”
20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”

S-au împlinit 20 de ani de la aderarea României la NATO, iar responsabilii Apărării și politicienii s-au întrecut în mesaje care evidențiază garanțiile de securitate pe care ni le oferă Alianța în contextul războiului pornit de Rusia în Ucraina.