Ce face acum Madalin, victima a "stapanilor de sclavi" de la Berevoiesti, la 7 luni dupa eliberare: "Viata mea s-a schimbat"
La 7 luni si jumatate dupa unul dintre cele mai scandaloase cazuri de care s-au ocupat procurprii DIICOT, cei 34 de "stapani de sclavi" din Berevoiesti au fost trimisi in judecata si asteapta prima infatisare la instanta.
Marturiile din rechizitorii sunt cutremuratoare si arata fara niciun dubiu ca primarul si politistii stiau de 12 ani tot ce se intampla in satul Gamacesti.
Madalin, un tanar care are acum 24 de ani, salvat de ofiterii de la Crima Organizata, povesteste drama traita. A ajuns sluga in Berevoiesti dupa ce, iesit din orfelinat, s-a trezit fara niciun sprijin. Cei care se ocupau de furnizarea de sclavi l-au cules dintr-o gara si l-au pus la munca. Tanarul a incercat sa evadeze, dar a primit o lectie cumplita.
Madalin: "Am incercat sa fug noaptea, au venit cu carutele, cu masinile si m-au prins. Au venit ei, din familie, au mai venit vreo 5-6 vecini si m-au batut acolo cu biciul, cu palmele, cu pumnii, cu ce-au putut."
Madalin a asistat la moartea unui alt tanar pus sa traga la lemne, cu caii. Un trunchi s-a prabusit peste el.
Madalin: "Au venit cei de la Criminalistica, au facut niste poze si pe urma nu stiu ce s-a mai intamplat. Nu s-a descoperit ce se intampla acolo, desi a venit politia. Mai era unul mai mic cu mine. Il bateau, ii dadeau cu apa, il bateau cu biciul, are urechile facute varza si mainile... Tot de la ei, tot din cauza lor!"
Dupa eliberarea din sclavie, Madalin a ajuns in grija Asociatiei "Sfintii Spiridon si Irina", care i-a oferit o locuinta si l-a ajutat sa se angajeze la o spalatorie auto.
Madalin: "Viata mea s-a schimbat, adica sunt un alt om, fac ce vreau, am posibilitatea sa ma duc oriunde, sa ies, sa ma plimb. Acum vreau sa fiu pe picioarele mele, sa-si creez si eu o familie, sa-mi fac rost de o casa, ca sa ma pot stabili."
Decebal Floroaica, Asociatia "Sfintii Spiridon si Irina": "Erau foarte, foarte socati. Erau foarte flamanzi si a trebuit sa-i izolam cumva si impotriva traficantilor, dar si impotriva lor, pentru ca, la un moment dat, unii se automutilau."
Rechizitoriile dezvaluie intamplari cutremuratoare.
In 2010, unul dintre "sclavi" s-a aruncat intr-o balta plina de noroi si s-a prefacut ca ii este rau de moarte. Cand a venit ambulanta a facut in asa fel incat sa ramana singur cu asistenta.
"Am inceput sa plang si i-am spus asistentei ca vreau sa scap de acolo, intrucat nu mai suportam chinul trait de mine."
Ajuns la spital, tanarul i-a implorat pe doctori sa-l ascunda. A stat o vreme intr-o unitate medicala, iar cand a fost externat, s-a dus la politie sa faca declaratii complete. Aici a avut parte de un soc.
"Cand am ajuns in biroul comisarului, m-am intalnit cu Feraru Costel (n.n. "stapanul"), care tocmai iesea din biroul comisarului. Politistul m-a pus sa scriu o declaratie dupa dictarea lui, dar nu-mi mai amintesc ce continea aceasta, iar dupa ce am semnat-o, comisarul mi-a dat 200 de lei, spunandu-mi ca sunt de la Feraru Costel si sa ma duc acasa."
In noiembrie 2015, un alt " sclav" si-a pierdut viata la Gamacesti. In urma torturilor la care fusese supus, ajunsese la numai 47 de kg.
"Victimele erau legate, schingiuite, erau legati de maini si obligati sa manance cu capul in jos, fara a folosi linguri sau furculite, minorii erau batuti. Una dintre victime chiar a avut o tripla fractura de piramida nazala. Victimele, cand au fost eliberate de catre noi, ne-au dat senzatia ca au renascut", spune un ofiter de Crima Organizata.
Cei 38 de barbati scapati din iadul de la Gamacesti sunt inca traumatizati de cele traite, dar incearca sa-si refaca viata. Unii s-au intors la familii, altii se afla in grija unor organizatii caritabile.