SRI angajează cunoscători de limbi străine. Care sunt condițiile

Ultima actualizare: 16-09-2020 15:44
SRI angajează spioni romi. Care sunt condițiile
Facebook/ SRI

Serviciul Român de Informații (SRI) anunță că vrea să angajeze mai mulți cunoscători de limbi străine, printre care arabă, chineză, ebraică, rromani și rusă. Doritorii nu trebuie să aibă studii superioare.

 

SRI a anunțat pe site-ul propriu și pe pagina de Facebook că ”angajează personal cu studii medii sau superioare, cunoscători ai următoarelor limbi străine: albaneză, arabă, armeană, azeră, chineză, coreeană, dari, ebraică, georgiană, hindi, kurdă, pashtu, persană, punjabi, rromani, rusă, sârbă, tătară, ucraineană, urdu”.

Cel mai important serviciu secret din țara noastră arată că ”în operațiunile de securitate națională, cunoașterea unor limbi străine cu circulație redusă în România poate fi un factor decisiv. O persoană cu o astfel de aptitudine îi poate ajuta pe ofițerii de informații să înțeleagă subtilități culturale, să descifreze înscrisuri, să surprindă semnificații care pot scăpa unui cunoscător mediu”.

 

Cum vor fi contactați doritorii

 

Cei care vor să se angajeze în SRI vor fi contactați de specialiștii serviciului.

”Pentru a ocupa un astfel de post, candidații trebuie să îndeplinească în mod cumulativ condițiile de încadrare în SRI și să promoveze etapele succesive de verificare și selecție”, se mai arată în anunțul instituției, potrivit căreia ”candidații trebuie să specifice localitatea unde doresc să fie contactați de un specialist de resurse umane”.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO