Spitalul militar modular de pe stadionul „Portul” trebuie demontat și înlocuit
În ziua în care aflăm că 868 de pacienți sunt tratați la terapie intensivă, iar cadrele medicale se infectează pe capete, din Constanța vine vestea că spitalul militar modular de pe stadionul "Portul" trebuie demontat și înlocuit.
Unitatea medicală, structurată cu ajutorul unor corturi, nu poate oferi adăpost pe timp de iarnă. 11,5 milioane de lei au investit autoritățile, care acum trebuie să cumpere și să monteze containere.
La 1 aprilie 2020, în perioada stării de urgenţă, spitalul militar modular din Constanța era gata să primească pacienţi cu COVID-19 în stare stabilă. 52 de paturi au fost amenajate în corturi speciale. Neatinse au stat până în septemnbrie.
Până acum, vremea a fost prietenoasă a malul mării. Pentru la iarnă, însă, corturile nu par cea mai bună soluție.
Reporter: „Nu aţi luat în calcul amenajarea containerelor de la bun început?”
Col. Dr. Aurel Trană: „S-a luat o decizie pe moment, pentru că ele existau, ele doar au fost montate, nu a mai fost nevoie să facem acele amenajări de teren. Fiecare cort are un sistem de încălzire cu aer condiţionat. Cortul mare – spitalul propru zis are un sistem centralizat, celealte corturile din spate sunt fiecare cu sistemul lui de încălzire. Nu este o problemă din punctul ăsta de vedere”.
Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a mers astăzi la Constanța și le-a dat oficialilor un termen pentru a regândi și executa structura.
Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii: „Am avut o discuţie cu domnul ministru Ciucă şi am avut confirmarea că până la jumtatea lunii noiembrie, sfârşit, să avem transmiterea pe modular şi nu pe cort”.
În cadrul spitalului activează 60 de medici şi asistenţi, detaşaţi de la alte unităţi, precum spitalul militar Constanța şi spitalul CFR. Doi dintre ei au luat SARS-COV-2 până-n prezent.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: constanta, spital, coronavirus, spital modular, spitalul militar,
Dată publicare:
29-10-2020 18:01