Spitalul Judetean Pitesti, amendat de ISU cu 60.000 de lei. Neregulile gasite de inspectori in interiorul unitatii

14-01-2016 08:03


Spitalul Judetean Pitesti a fost bun de plata, dupa un control ISU.

60.000 de lei a platit unitatea pentru ca avea blocate unele cai de acces, sistemele de securitate impotriva incendiilor lipseau in anumite zone, iar cateva instalatii electrice nu functionau.

ISU a pornit in toata tara o serie de controale stricte, in urma tragediei de la Colectiv, dar amenda pe care Spitalul din Pitesti a incasat-o este cea mai mare de pana acum.

Pompierii au constatat ca, daca la Spitalul din Pitesti s-ar fi iscat vreun incendiu, viata pacientilor si a personalului medical ar fi fost pusa grav in pericol, pentru ca nu aveau indeplinite mai multe masuri de siguranta.

Madalina Epure, purtatorul de cuvant al ISU Arges: "Principalele nereguli constatate au fost in privinta neobtinerii avizelor si autorizatiilor de securitate la incendiu privind extinderea unor sectii, de asemenea exploatarea instalatiilor electrice cu defectiuni."

Si asta nu e tot. Unele cai de acces in spital erau blocate, sustin pompierii. Un lucru periculos, in caz de incendiu, spun ei, pentru ca sansele ca oamenii sa se salveze, se reduc automat. In plus, unele spatii erau neignifugate.

Dan Olariu, managerul interimar al Spitalului Arges: "Acolo este vorba despre niste usi care erau inchise cu cheia, pentru ca cei de la medicina legala aveau documente si aparatura si considerau ca acea usa trebuie sa stea inchisa pentru a da un motiv de securitate in plus."

In urma controlului reprezentantii ISU au dat doua amenzi, in valoare de 60.000 de lei, si-un avertisment. Masurile n-au fost insa contestate, iar amenda a fost deja achitata. Reprezentantii spitalului sustin ca au dat dispozitie ca neregulile sa fie remediate, in regim de urgenta.

Dan Olariu, managerul interimar al Spitalului Arges: "Un sistem de detectie de fum la sectia de neonatologie care a fost, intre timp, remediat si functioneaza, usile sunt deschise si cu cheia pusa la vedere."

Pentu celalte nereguli care n-au putut fi deocamdata remediate, a fost elaborat un plan de masuri. Pentru ca toate necesita fonduri suplimentare, termenul de rezolvare este sfarsitul anului 2016.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO