Sorin Oprescu nu este in pericol sa faca atac de cord si se intoarce in arest. Rezultatul testelor de la Spitalul Universitar

Ultima actualizare: 01-10-2015 07:11

Internat de peste 48 de ore la Spitalul Universitar din Bucuresti, Sorin Oprescu a fost supus luni unor noi investigatii.

Mai bine de jumatate de ora a stat in laboratorul de angiografie, pentru ca specialistii sa vada daca are blocate arterele bolnave ale inimii. Investigatiile medicale arata ca primarul suspendat al Bucurestiului nu este in pericol sa faca atac de cord. Asadar, este posibil sa se intoarca, in scurt timp, dupa gratii.

Investigatia complexa, numita coronarografie, s-a facut in jurul pranzului, iar in timpul ei Sorin Oprescu a primit anestezie locala si a fost constient.

La nivelul arterei femurale s-a introdus o canula, un tub special ghidat pana in cord, iar acolo s-a injectat substanta de contrast pentru evidentierea clara a arterelor coronare.

Deocamdata, detalii despre rezultatele investigatiei nu au fost facute publice. Daca coronarografia va indica o boala coronariana, medicii vor decide tratamentul optim. Acesta poate fi de la medicamente, pana la montarea de stenturi sau chiar operatie pe cord deschis.

Atunci cand sunt depistate stenoze, adica artere ingustate, la 70% dintre pacienti se monteaza stenturi si doar 30 la suta ajung la operatie.

Dupa aceasta procedura, lui Sorin Oprescu i s-a indicat repaus la pat intins, fara sa indoaie piciorul sau mana intre 8 si 12 ore.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO