Soluții inedite pentru a înlocui o seară la terasă. Băuturi vidate, livrate acasă

22-05-2020 19:50


După două luni de izolare, mulți își doresc să iasă cu prietenii la o terasă. Dar cum acest lucru nu este încă posibil, patronii unor localuri sau barmanii le oferă o soluție de compromis.

Îi învață cum să-și prepare acasă coktailurile preferate. Iar experiența poate fi interesantă, spun cei care au încercat.

Terasa unui restaurant din București oferea o priveliște minunată și cocktailuri apreciate de clienți. De-o vreme însă, băuturile sunt livrate clienților acasă într-un mod cel puțin original: ingredientele sunt vidate separat, iar oamenii își fac singuri combinația. Andrei a fost unul dintre primii clienți.

Andrei Bălan: „A venit tot la pachet. A trebuit să pun gheață, să amestec puțin și să pun pe Instagram.”
Reporter: „A ieșit la fel de bun că ăla pe care îl comândai la terasă?”
Andrei Bălan: „Surprinzător, da. Am încercat eu să îmi induc starea aia. Am deschis geamurile la balcon, mă uităm așa în zare și mă simțeam că pe rooftop.”

Alături de ingrediente, clienții primesc și rețeta după care trebuie să se ghideze atunci când pregătesc cocktailul.
De exemplu, pentru o băutură trebuie să amestecăm suc de merișoare, suc de lămâie și puțină mentă. La final adăugăm și vata de zahăr și iată cum în doar câteva minute băutura noastră este gata.

Alexandra Crăciun, chef barman: „Noi avem o tematică destul de clară despre spațiu. Ne-am interesat despre cum primesc astronauții mâncarea și băutură și ne-am inspirat de acasă. Practic, noi, pe lângă faptul că livrăm o băutură, livrăm o stare după muncă. Avem grijă de viața omului de după muncă. Se creează emoție.”

Putem să învățăm și de pe rețelele de socializare cum să preparăm o băutură răcoritoare. Valentin Luca, de exemplu, campion mondial la jonglerii în bar, este unul dintre barmanii care își învață urmăritorii de pe TIK TOK să prepare cocktailuri.

Valentin Luca, flair bartending trainer: „Oamenii sunt impresionați de metodele mele de a prepara cocktails, dar se livrează info despre ingrediente, cum se mixează o băutură. Avem nevoie de oameni care să știe să consume și să știe să prepare. Eu zic că e foarte cool să le prepari prietenilor o băutură”.

Filmările postate de fostul concurent Românii au Talent strâng zeci de mii de likeuri și mii de comentarii.

VIDEO PROTVPLUS.RO