Șoferul ucis de romi în Bolintin-Vale. Localnicii se plâng că sunt terorizați de ani de zile: ”Ne facem dreptatea singuri!”

Ultima actualizare: 14-01-2022 20:11

Pentru a doua seară la rând, locuitorii din orașul Bolintin Vale, județul Giurgiu, au ieșit în stradă, nemulțumiți de măsurile luate de autorități, după ce un șofer de microbuz a murit atacat de un grup de romi.

Oamenii reclamă problemele pe care le-au provocat suspecții în localitate. În imaginile surprinse de camerele de supraveghere, se vede cum victima de 47 de ani a fost agresată și lovită cu o bucată de bordură.

Vineri, casele suspecților au fost percheziționate.

Atenție, urmează imagini și detalii care vă pot afecta emoțional.

Imaginile cu tragedia din Bolintin-Vale au aprins din nou nemulțumirea localnicilor. Nicolae Tomescu, șoferul unui microbuz care făcea des curse în Bolintin Vale, a luat 4 călători în mașină.

Aceștia au devenit violenți, așa că a încercat să-i dea jos din microbuz. Unul dintre ei a tăiat cauciucul mașinii cu un cuțit, iar ceilalți l-au fugărit pe șofer prin oraș.

În secvențele surprinse de sistemul de supraveghere se vede cum Nicolae Tomescu, îmbrăcat în cămașă albă, a încercat să fugă de agresori, însă unul dintre ei a luat o bucată de bordură și l-a lovit. Bărbatul nu a supraviețuit, iar cel care i-a aplicat lovitura fatală a fost arestat la scurt timp.

”Huo! La pușcărie!”.

Abia la câteva zile de la cumplita crimă și ceilalți trei indivizi care au participat la atac au ajuns la poliție. Autoritățile au percheziționat în vineri după amiază casele celor 4 agresori.

Oamenii se simt amenințați de mai bine de 10 de romii stabiliți în localitate 

Localnicii din Bolintin-Vale au ieșit în stradă două nopți la rând, cerând ca autoritățile să le asigure un trai liniștit, având în vedere că problemele sunt vechi. Joi seară au cerut să discute cu primarul.

Știu că n-aveți nicio vină, nici noi, dar să vină! A spus că dă explicații, de ce nu dă explicații? Să plece acasă lumea, stăm aici, toți avem familii!”.

Să vină primarul! Să vină primarul!”.

Însă primarul n-a mai apărut în fața oamenilor, care spun că de mai bine de 10 ani se simt amenințați de mai multe familii de etnie romă care s-au instalat în Bolintin Vale. Și că nimeni n-ar fi luat vreo măsură împotriva celor care provoacă scandaluri, deși au fost depuse mai multe plângeri de-a lungul timpului.

Seara, când copiii se retrag de la școală, îi urmăresc și le adresează fel și fel de vorbe urâte către fete și către alți copii. Îi amenință!”.

Dacă nu se poate cu poliția, atunci noi ne facem dreptatea singuri”.

Între timp, conducerea Poliției Române a cerut un raport cu situația din localitate, care trebuie să arate și câte plângeri au fost făcute împotriva familiilor de romi care crează probleme și cum au fost soluționate.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO