Un cuplu gay a ajuns în cătuşe pentru că s-au sărutat pe o plajă din Mexic. Cum au reușit să scape

Dată publicare: 27-02-2021 15:17
Dată actualizare: 27-02-2021 15:39


Cuplu de gay, încătușați pentru că s-au sărutat pe o plajă. Cum au reușit să scape

Un cuplu de gay au fost ridicați de poliție și încătușați pentru că s-au sărutat pe o plajă plină de turiști. La presiunea mulțimii, au fost însă eliberați.

Bărbații din Canada au fost reținuți pe o plajă din Tulum, Mexico, de către forțele locale de poliție, care au considerat că au încălcat bunele moravuri atunci când s-au sărutat în public.


În zonă se afla o activistă pentru drepturile omului, Maritza Escalante, care a filmat incidentul, chiar în momentul în care cei doi bărbați, alături de un al treilea, au fost încătușați și urcați în autospeciala poliției, relatează publicația Daily Mail.

Reprezentanții poliției au precizat că polițiștii au intervenit la o plângere cu privire la acte obscene săvârșite în public, arată sursa citată.

În imagini se observă unul din bărbați, care se împotrivește reținerii și strigă „Ăsta e motivul pentru care ne arestați?” în timp ce mulțimea îi înconjoară pe polițiști.

Activista pentru drepturile omului a povestit că se afla în vacanță cu familia și a observat polițiștii pe ATV care au oprit lângă bărbați. „Spre surpriza mea și a multora care au văzut scena, motivul pentru care au fost arestați era pentru că erau gay și s-au sărutat” a scris Maritza Escalante pe pagina sa de Facebook.

„Polițiștii erau violenți și le spuneau că sunt familii cu copii acolo, care nu trebuie să vadă așa ceva. I-au împins în ATV și nu îi lăsau să plece” a mai povestit ea.

La presiunea mulțimii, polițiștii le-au scos cătușele și au lăsat în pace cuplul de gay, pentru a preveni o revoltă, arată sursa citată.

„Suntem imparțiali și corecți atât cu rezidenții cât și cu turiștii care ne vizitează, astfel că niciun abuz de autoritate nu va fi tolerat” au precizat reprezentanții Quintana Roo Tulum Police.

 

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO