Simularea unui cutremur cu magnitudinea de 7,9, in Capitala. Cum s-au descurcat pompierii la exercitiu

03-06-2015 13:54


Avem tot mai multe situatii in care salvatorii sunt pusi la grea incercare, fie ca vorbim despre avioane care se prabusesc sau despre cutremure.

Ca antrenament, la Ploiesti pompierii au simulat interventia in cazul unui avion de mici dimensiuni care aterizeaza fortat. Iar in Capitala, reprezentantii Universitatii de Aparare Nationala au vrut sa testeze reactia angajatilor si felul in care colaboreaza cu pompierii, in cazul unui cutremur cu magnitudinea de 7,9 pe scara Richter.

Situatia imaginata de autoritati aminteste de incidentul de anul trecut, cand un avion s-a prabusit in Apuseni. In scenariul conturat de acest exercitiu, avionul de mici dimensiuni, cu zece oameni la bord, aterizeaza fortat.

La simularea accidentului aviatic au participat peste 50 de salvatori cu sase autospeciale, ambulante si echipaje SMURD. Intre timp, in Bucuresti, pompierii de la detasamentul 13 se pregateau de cutremur.

Conform scenariului, Bucurestiul ar fi fost zguduit de un seism de magnitudinea 7,9 pe scara Richter, urmat de un incendiu si o explozie. Cladirea universitatii Carol Davila ar fi fost avariata serios si patru persoane ar fi fost ranite.

Reprezentantii de la Universitatea Nationala de Aparare au vrut sa vada cum ar reactiona personalul institutiei in cazul unui cutremur major. Si, dupa simulare, s-au declarat multumiti.
 

Tags: cutremur, simulare,

VIDEO PROTVPLUS.RO