Sile Camataru le oferea prostituatelor cazare, haine si vize: "Putem sa traim bine si la noi acasa"

Sile Camataru

Sile Camataru le oferea prostituatelor cazare, protectie, haine si, in anumite situatii, vize de sedere in Romania pentru un an, mesajul lui pentru cele care voiau sa plece din tara fiind "Putem sa traim bine si la noi acasa".

 

Judecatorul de drepturi si libertati de la Judecatoria Sectorului 1 arata, in motivarea deciziei de arestare preventiva a interlopului, ca acesta a convins mai multe fete sa vina in Bucuresti, pentru a practica prostitutia. Ele primeau cazare si protectie, iar apoi Sile Camataru, alaturi de alti membri ai gruparii din care face parte, le intermedia legatura cu diverse persoane, care le plateau pentru servicii sexuale.

Tot Sile Camataru "a determinat-o pe o persoana de sex feminin de nationalitate columbiana sa practice prostitutia si a inlesnit practicarea prostitutie de catre aceasta persoana, prin oferirea cazarii, hainelor si vizei de sedere pe o perioada de un an in Romania si postarii anuntului pe internet cu privire la practicarea actelor sexuale contra cost", se mentioneaza in documentul citat.

In motivare se face referire la mai multe discutii prezentate pe larg in referatul cu propunerea de arestare, intocmit de procurorii de la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1. Intre acestea se numara o conversatie pe care Sile Camataru o are cu una dintre tinere, din care rezulta ca ea trebuia sa plece in Anglia, cu un amic. In acest context, Vasile Balint incearca sa o convinga pe prostituata sa ramana in tara, spunandu-i "Un jucator bun joaca bine pe orice teren" si "Putem sa traim bine si la noi acasa".

Citește și
retea prostitutie
Sile Camataru si alte 30 persoane, retinuti. Cum functiona reteaua de prostitutie care ar fi fost condusa de interlop
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Dintr-o alta discutie, interlopul afla ca tanara a plecat la o nunta in orasul Deva si "devine deranjat de faptul ca nu i-a spus anterior" despre aceasta deplasare. "Tu sa te gandesti bine pana luni si daca vrei sa jucam impreuna trebuie sa stiu de tine tot timpul si sa ma asculti", i-a spus Sile Camataru tinerei.

Judecatorul subliniaza, tot in motivare, ca Sile Camataru si ceilalti membri ai gruparii "actionau dupa un plan elaborat, folosind un limbaj codificat pentru a face dificila activitatea organelor de cercetare penala in cazul in care ar fi fost urmariti".Astfel, intr-una dintre discutiile telefonice, Vasile Balint intreaba: "Ai si tu ceva de inchiriat?". Interlocutorul ii spune ca "are o garsoniera noua, la 150 de euro, fiind disponibila de luni, iar Balint Vasile accepta". In plus, atunci cand una dintre prostituate se refera la banii obtinuti pentru raporturile sexuale intretinute cu diferiti clienti, ea ii spune interlopului ca "a vandut ochelari pe 5 mil".

Vasile Balint si alti trei suspecti din acest dosar au fost arestati preventiv, sambata, de Judecatoria Sectorului 1, pentru proxenetism. In cazul altor 19 persoane retinute, instanta a dispus masura arestului la domiciliu sau controlul judiciar.

Sile Camataru, arestat preventiv pentru 30 de zile, isi schimba declaratia: "M-am culcat cu 4 fete si gata, sunt proxenet"

Vasile Balint, zis Sile Camataru, un individ cunoscut si temut in lumea interlopa din Capitala, care a mai fost inchis pentru proxenetism, a ajuns sambata noapte in arest sub aceleasi acuzatii.

Alaturi de el in celula au fost trimisi, tot pentru 30 de zile, si trei apropiati, zisi Teo, Limba si Angela. Alti cinci suspecti vor fi cercetati in arest la domiciliu si 13 nu au voie sa paraseasca orasul. Printre acestia din urma, si omul de afaceri Amiran Danashvili, patronul unor cazinouri din Bucuresti.

Toti figureaza in uriasul dosar de prostitutie de lux deschis de procurori in aceste zile.

Gruparea lui Camataru actiona in zona hotelurilor scumpe din capitala si le plasa strainilor dornici de aventuri pasionale fete dintr-un catalog, spun anchetatorii.

"Nu vedeti cum e tara asta? M-am culcat cu patru fete si zice ca gata, sunt proxenet. Am cazut la mijloc cu jidanii de la Marriott. Am fost acolo da, dar ca sa joc", a declarat Sile Camataru.

Citeste si: Sile Camataru si doi complici, arestati preventiv in dosarul de proxenetism: "Nu stiu nimic, m-am culcat cu 2 femei si atat"

Degeaba a incercat Sile Camataru sa-i convinga pe judecatori ca e nevinovat. Probele prezentate de procurori l-au trimis in arest. Alaturi de el si ajutoarele sale de baza, Teo si Limba.

Discutie reporter-Adrian Panduru, zis Limba, ajutor de baza a lui Sile Camataru:

Reporter: "-Ce rol aveati?”
Adrian Panduru, zis Limba: “-Voi nu sunteti sanatosi la minte"

Adrian Panduru, zis Limba, si Ion Teodor, zis Teo, erau cei care ar fi racolat tinere dispuse sa se prostitueze si le-au gasit clienti, spun anchetatorii. Fetele, unele din ele venite din Columbia, castigau si 1.000 de euro pe noapte.

Julya Mazirov, cunoscuta sub numele de Angela printre proxeneti, a fost si ea arestata preventiv pentru 30 de zile. Pe ea procurorii o acuza de inlesnirea prostitutiei, folosind drept paravan un salon de masaj administrat de un alt apropiat al camatarilor, Boboruta Alexandru. Pe acesta din urma judecatorii l-au plasat sub control judiciar.

Aceeasi masura a fost aplicata si pentru cunoscutul om de afaceri Amiran Dzanashvili, patronul unor cazinouri din Bucuresti din care, spun procurorii, prostituatele isi racolau clientii.

Dzanashvili intentioneaza sa conteste decizia judecatorilor pe care o considera nedreapta. Mai mult, ameninta ca o sa-i dea in judecata pe toti cei care i-au afectat imaginea.

Din cele 22 de persoane prezentate, sambata seara, in fata judecatorilor, sapte sunt cetateni straini, israelieni si turci. Pentru unii dintre ei, judecatorii au dispus masura arestului la domiciliu.

In total, 120 de persoane au fost duse la Politia Capitalei in urma perchezitiilor de acum doua zile. Atunci, anchetatorii au ridicat si mai multe documumente, aproape 19.000 de euro, 8.400 de lei si doua autoturisme de lux.

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Sile Camataru si doi complici, arestati preventiv in dosarul de proxenetism:
Sile Camataru si doi complici, arestati preventiv in dosarul de proxenetism: "Nu stiu nimic, m-am culcat cu 2 femei si atat"

Vasile Balint, zis Sile Camataru, si alte doua persoane au fost arestati preventiv, sambata, de Judecatoria Sectorului 1, pentru proxenetism.

Sile Camataru si alte 30 persoane, retinuti. Cum functiona reteaua de prostitutie care ar fi fost condusa de interlop
Sile Camataru si alte 30 persoane, retinuti. Cum functiona reteaua de prostitutie care ar fi fost condusa de interlop

O retea de prostitutie, care functiona in unele hoteluri de lux si cazinouri din Capitala si care ar fi fost condusa de interlopul Vasile Balint, zis Sile Camataru, a fost descoperita de politistii bucuresteni.

DOSARUL MICROSOFT. Dorin Cocos, Gheorghe Stefan, Gabriel Sandu si Nicolae Dumitru raman in arest
DOSARUL MICROSOFT. Dorin Cocos, Gheorghe Stefan, Gabriel Sandu si Nicolae Dumitru raman in arest

Dorin Cocos, Gheorghe Stefan, Gabriel Sandu si Nicolae Dumitru, urmariti penal in dosarul Microsoft, raman in arest preventiv, a decis definitiv, miercuri, instanta suprema, care a respins contestatiile celor patru fata de masura preventiva.

Recomandări
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim

Deși presați de cheltuieli prea mari la buget, oficialii au în plan o nouă majorare a salariilor, în an electoral. 

Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor
Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor

Noul pachet de ajutor american pentru Ucraina va include și rachete ghidate cu o rază de acțiune de 300 de km.  

Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu
Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu

După două luni de căutări și încă una în care au făcut campanie pentru medicul Cătălin Cîrstoiu, liderii PNL și PSD au anulat toate planurile comune pentru Primăria generală a Capitalei.