Sibiul si Timisoara, orasele in care au iesit cei mai multi oameni pentru a protesta impotriva Guvernului Grindeanu

protest guvern

Peste 2.500 de sibieni au iesit  sambata seara, in jurul orei 20:30, la protestul impotriva Guvernului Grindeanu, in timp ce la Timisoara au fost chiar 3.000 de persoane.

 

Peste 3.000 de persoane au participat sambata seara la protestul antiguvernamental de la Timisoara, in timp ce la Sibiu si Cluj-Napoca numarul manifestantilor a fost de peste 2.000, potrivit fortelor de ordine, actiuni de protest de amploare mai redusa avand loc si in alte orase din tara.

 

TIMISOARA

Citește și
proteste piata victoriei ziua 12
Proteste in Piata Victoriei, ziua 12. 3.000 de oameni au cerut demisia Guvernului si au facut o hora la lumina telefoanelor
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Protestul din Piata Victoriei de la Timisoara, la care au participat, sambata seara, in total, in jur de 3.000 de persoane, s-a incheiat in jurul orei 21,00, fara incidente, dupa ce participantii au pornit in ''plimbarea'' devenita traditionala la finalul protestelor.

Pana la ora 19,30, in piata centrala erau circa 500 de persoane, dar dupa ora 20,00 au inceput sa se adune mai multi, masa compacta fiind de circa 2.000 de timisoreni, dar pe la miting au mai trecut alte circa 1.000 de persoane, care au stat cate 15-20 de minute si au plecat din cauza frigului.

Protestatarii se vor intalni si duminica seara, la ora 19,00, tot in Piata Victoriei, iar organizatorii mitingului au facut apel ca maine sa fie prezenti mai multi participanti. Ei le-au mai spus oamenilor ca temperaturile scazute vor face ca aceste intalniri sa nu mai fie atat de dese in timpul saptamanii, fara ca acest lucru sa insemne ca s-ar pierde ceva, dar cei prezenti in piata au contestat propunerea, cerand sa vina in fiecare seara.

SIBIU

Peste 2.500 de sibieni au participat, sambata seara, la protestul antiguvernamental avizat de autoritatile locale, potrivit unor surse oficiale.

Ca si in serile precedente, oamenii si-au dat intalnire in jurul orei 19,00, in Piata Mare din centrul municipiului, de unde au marsaluit pe principalele bulevarde din oras. Protestarii au revenit in Piata Mare si au promis ca vor continua sa iasa in strada si duminica. Principala dorinta a manifestantilor este demisia Guvernului.

Duminica, in Piata Mare din Sibiu vor avea loc doua proteste autorizate. Primul va avea loc la amiaza, timp de o ora si la el sunt chemati oamenii sa lectureze din Codul Penal si Constitutie, iar cel de al doilea protest este programat de la ora 19,00, in acelasi loc.

CLUJ-NAPOCA

Protestul din municipiul Cluj-Napoca s-a terminat in jurul orei 21,40, avand un maxim de circa 2.500 de manifestanti, potrivit unor surse oficiale.

Oamenii s-au intors in Piata Unirii dupa un mars pe strazile adiacente, care a durat aproximativ o ora si jumatate.

Manifestantii au inceput sa se adune in Piata Unirii inca de la ora 19,00.

Oamenii cer in continuare demisia Guvernului Grindeanu si adoptarea de catre Parlament a OUG 14, de abrogare a OUG 13.

In jurul orei 20,00, protestatarii au pornit in mars prin centrul orasului, scandand lozinci antiguvernamentale si agitand steaguri tricolore.

"Stopati dezinformarea", "Fara imunizate, rezist", "Demisia", "Ne-am trezit" sunt cateva dintre mesajele de pe pancartele manifestantilor.

BRASOV

Cea de-a 12 zi consecutiva de proteste antiguvernamentale de la Brasov s-a incheiat sambata seara, in jurul orei 21,45, in Piata Sfatului, la manifestatie participand circa 1.500 de oameni, potrivit fortelor de ordine.

Desi organizatorii se asteptau la cateva mii de participanti, numarul protestatarilor a ajuns la momentul de varf dupa ce au plecat din fata Prefecturii, parcurgand cateva strazi din centrul orasului spre Piata Sfatului, la aproximativ 1.500 de oameni.

In Piata Sfatului, manifestantii au intins un steag tricolor cu o lungime de 12 m si o latime de opt metri fiind tinut de peste 20 de persoane, moment in care s-a intonat Imnul National. Tricolorul a fost cumparat din donatiile a peste 100 de brasoveni.

In timpul desfasurarii actiunii de protest nu s-au semnalat incidente.Pentru duminica seara a fost anuntata o noua actiune de protest incepand cu ora 18,00.

CONSTANTA

Peste 300 de manifestanti, care au pornit in mars de la sediul Prefecturii, sambata seara, pe principalele bulevarde ale Constantei, au organizat un miting de protest impotriva Guvernului Grindeanu la ora 21,00, in fata sediului Organizatiei judetene PSD.

Dupa ce au marsaluit timp de peste o ora pe traseul: Bulevardul Ferdinand - Bulevardul 1 Decembrie 1918 - Bulevardul Alexandru Lapusneanu - sediul PSD, manifestantii au ramas in strada, timp de 15 minute, pentru a-si arata dezacordul cu politica guvernamentala prin care a fost modificata legislatia penala.

Protestarii au scandat lozinci prin care solicitau demisia Guvernului, precum: 'PSD, ciuma rosie', 'Demisia, demisia' si 'Hotii, hotii'. Marsul de protest s-a incheiat tot pe platoul prefecturii, dupa ora 22,00.

PLOIESTI

Aproape o suta de persoane au protestat, sambata seara, in centrul municipiului Ploiesti, manifestatii continuand sa scandeze impotriva Guvernului si impotriva PSD.

Protestatarii s-au strans din nou in fata Palatului Administrativ, unde au fredonat melodia "Tara mea" si au intonat imnul national.

De asemenea, ei au cerut demisia Guvernului, scandand sloganuri cunoscute precum "PSD, ciuma rosie", "DNA sa vina sa va ia", "Hotii" si "Rusine sa va fie".

Totodata, ei au continuat sa strige "Iesiti din casa daca va pasa", indemnandu-i pe ploiesteni sa iasa in strada pentru a manifesta.

CRAIOVA

Cateva zeci de persoane au protestat sambata seara, pentru a 12-a zi consecutiv, in Piata "Mihai Viteazul" - Piata Prefecturii din centrul Craiovei impotriva Guvernului Grindeanu si a PSD.

Oamenii au stat in piata timp de aproape doua ore si, la fel ca si in serile precedente, au cerut demisia actualului Guvern, au scandat impotriva PSD.

De asemenea, ei au purtat steaguri tricolore si pancarte pe care se putea citit "Transparenta, nu ordonanta de urgenta"; "Ghinion, rezistam!", "Coruptia ucide"; "Uniti, salvam toata Romania", iar una dintre protestatare si-a pus pe piept o pancarta cu mesajul "Olteanca rezistenta la frig".

TARGU MURES

Peste 20 de persoane au protestat, sambata seara, aproximativ o ora si jumatate, in fata Institutiei Prefectului - Judetul Mures, cerand demisia Guvernului Grindeanu pentru modul in care a fost adoptata OUG nr. 13/2017.

Protestatarii au scandat 'PSD nu uita, tara asta nu-i a ta!', 'Jos Guvernul!' , 'Refuz acest abuz!', 'Rezistam, nu plecam!', 'Conducatori, nu dictatori!' si au declarat ca vor ramane in strada pana cand Guvernul Grindeanu va pleca.

ARAD

In jur de 35 de protestatari s-au aflat sambata seara in fata Primariei Arad, ei protestand impotriva Guvernului Grindeanu.

Ei au venit cu pancarte inscriptionate cu mesaje critice la adresa Guvernului si a PSD, precum si cu steaguri tricolore si vuvuzele. Protestul a fost unul fara incidente, incheindu-se la ora 21,00.

 

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
A saptea zi de proteste la Cotroceni. Peste 100 de persoane au cerut demisia presedintelui Iohannis
A saptea zi de proteste la Cotroceni. Peste 100 de persoane au cerut demisia presedintelui Iohannis

Peste 100 de persoane au manifestat sambata in fata Palatului Cotroceni impotriva presedintelui Klaus Iohannis, cerand demisia sefului statului.

Proteste in Piata Victoriei, ziua 12. 3.000 de oameni au cerut demisia Guvernului si au facut o hora la lumina telefoanelor
Proteste in Piata Victoriei, ziua 12. 3.000 de oameni au cerut demisia Guvernului si au facut o hora la lumina telefoanelor

Cateva mii de romani s-au adunat si sambata seara in Bucuresti si in marile orase pentru a protesta impotriva PSD si a Guvernului Grindeanu! Aceasta a fost cea de-a XII-a zi consecutiva in care oamenii au iesit in strada, in ciuda frigului.

Manifestatie inedita, anuntata duminica in Sibiu. Oamenii vor protesta prin cultura, citind carti: Sa aratam ca suntem culti
Manifestatie inedita, anuntata duminica in Sibiu. Oamenii vor protesta prin cultura, citind carti: Sa aratam ca suntem culti

Duminica dupa-amiaza, sibienii organizeaza un protest inedit.

Recomandări
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim

Deși presați de cheltuieli prea mari la buget, oficialii au în plan o nouă majorare a salariilor, în an electoral. 

Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor
Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor

Noul pachet de ajutor american pentru Ucraina va include și rachete ghidate cu o rază de acțiune de 300 de km.  

Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu
Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu

După două luni de căutări și încă una în care au făcut campanie pentru medicul Cătălin Cîrstoiu, liderii PNL și PSD au anulat toate planurile comune pentru Primăria generală a Capitalei.