O batrana din Buzau a murit, iar ginerele ei este in stare grava, dupa ce locuinta lor a fost cuprinsa, marti dimineata, de un incendiu.

Focul a pornit de la centrala termica si a ars mocnit, insa un fum gros a invadat repede tot imobilul. Barbatul a incercat sa isi salveze soacra care se afla intr-o camera la etajul cladirii, dar gazele degajate de incendiu i-au doborat pe amandoi.

Batrana de 85 de ani si ginerele ei de 57 au fost scosi inconstienti din casa de salvatori, iar paramedicii SMURD au inceput resucitarea lor chiar din strada.

Cei doi au fost urcati apoi in ambulante, unde medicii au continuat manevrele de salvare. In acelasi timp, pompierii au incercat sa stinga focul care ardea mocnit. Incendiul ar fi pornit de la centrala casei.

Cel care a observat incendiul a fost chiar proprietarul locuintei. Barbatul si-a scos scos mai intai fiul din casa, apoi a sarit in ajutorul soacrei, aflata intr-o incapere la etaj. Fumul gros i-a doborat insa pe amandoi.

Pompierii au intervenit sa stinga incendiul cu doua autospeciale, iar in sprijinul lor au mai venit un echipaj SMURD si un altul de cautare-salvare.

GEORGE CRETU, ISU BUZAU: "Incendiul se manifesta la camera centralei pe aproximativ 20 de metri patrati, intreaga locuinta parter plus etaj fiind invadata cu fum. Echipele de pompieri au cautat in intreaga locuinta, fiind scoase doua persoane."

Barbatul de 57 de ani a fost resuscitat cateva zeci de minute la locul incendiului, iar ulterior a fost transportat in stare grava la Spitalul din Buzau. Din nefericire, soacra lui nu a mai putut fi salvata.

Politistii si pompierii au deschis o ancheta si incearca sa afle cum s-a produs nenorocirea.