Pe cine pot da in judecata zecile de romani care si-au rupt mainile si picioarele patinand pe trotuare si strazi
Inghetate bocna, la primele ore ale diminetii, trotuarele si strazile din Bucuresti au facut zeci de victime. Trecatorii au alunecat si-au ajuns la spitale cu mainile sau picioarele rupte.
Accidentele puteau fi evitate daca cei care ar fi trebuit sa curete trotuarele si-ar fi facut datoria. Numai astazi, Primaria Capitalei i-a amendat cu 52.000 de lei pe proprietarii care nu au indepartat gheata si turturii. Riscurile se mentin pentru ca urmeaza noi zile geroase.
Doamna Elena si-a rupt mana in drum spre serviciu. Afara era inca noapte si cand s-a dat jos din autobuz, a alunecat si a cazut. Aceasta este statia in care doamna Elena si-a rupt mana cand a coborat din autobuz. Conform legii, Regia Autonoma de Transport Bucuresti ar trebui sa curete refugiile de tramvai si statiile de autobuz. Insa nu este suficient doar sa le deszapezeasca, ci trebuie ca in aceste zile in care temperaturile sunt foarte scazute sa imprastie materiale antiderapante cum ar fi sarea sau nisipul.
Incoltiti, reprezentantii RATB dau vina pe firmele de curatenie. “Deszapezirea statiilor, a trecerilor de pietoni, a arterelor sunt efectiv in sarcina acestor operatori care au contracte cu primaria pentru deszapezire” a declarant purtatorul de cuvant al RATB.
Zeci de pacienti s-au prezentat la camerele de garda, dupa ce au cazut pe gheata. Potrivit legii, in aceste cazuri, proprietarul este responsabil si poate fi tras la raspundere, indiferent ca este persoana fizica sau institutie.
Alex Ichim, purtator de cuvant al Primariei Capitalei: ''Acesti proprietari au obligatia sa intervina pentru inlaturarea zapezii si a ghetii de pe trotuare in caz contrar primesc sanctiuni .”
Amenzile variaza intre 200 si 500 de lei pentru persoanele fizice si intre 500 si 2000 de lei, in cazul celor juridice. Numai azi au fost date sanctiuni in valoare de 52.000 de lei.
Iar oamenii trebuie sa stie sa-si ceara drepturile. Cine sa raneste pe domeniul public, poate cere despagubiri in instanta.
La fel puteti proceda si in cazul in care masina v-a fost avariata pe domeniul public. De pilda, cei peste 200 de bucuresteni care s-au trezit cu autoturismele distruse de copacii doborati de vijelie, pot da in judecata primaria de sector. Primaria sectorului 4 este singura care a anuntat ca oamenii ar putea fi despagubiti fara sa mai piarda timpul in instanta.