Sentința primită de băiatul din Pitești care și-a ucis tatăl, i-a ascuns cadavrul sub haine și a continuat să petreacă

crima pitesti
StirilePROTV

Băiatul în vârstă de 16 ani care și-a ucis tatăl, un om de afaceri din Pitești, în februarie 2023, cu un cuțit de bucătărie a fost condamnat la opt ani de internare într-un centru de detenție.

Crima s-a întâmplat în noaptea de 26 spre 27 februarie 2023, în casa tatălui său, după un conflict spontant între cei doi. În iunie 2023 a fost gata rechizitoriul emis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș, iar băiatul a fost trimis în judecată pentru omor în varianta violenței în familie. Pe 8 februarie 2024, adolescentul a primit condamnarea, potrivit Jurnalul de Argeș.

Părinții acestuia erau divorțați, el locuind alternativ la amândoi.

„Din luna octombrie 2022 inculpatul a descoperit „cristalul”, un drog de tip MMC, cunoscut şi sub denumirea de „ciob”, şi, dacă la început priza 1,2 sau maxim 3 gr pe zi, începând cu luna februarie 2023, din cauza toleranţei căpătate, a ajuns să consume cantităţi mult mai mari, care începeau de la 5 grame. Inculpatul consuma substanţele fie singur, la locuinţele părinţilor săi, când aceştia nu erau acasă, fie împreună cu prietenii, cu prilejul unor petreceri pe care le organiza la domiciliul părinţilor sau în apartamente închiriate. Drogurile erau procurate de la diferiţi dealeri”, se arată în rechizitoriu.

Părinții au aflat că fiul lor consuma droguri și că avea datorii din această cauză. La începutul lunii februarie 2023, băiatul a furat bani din locuința mamei pentru substanțe interzise, iar femeia i-a cerut să plece. Din acel moment a locuit mai mult la tatăl său, în Pitești.

Citește și
„E nebună ca o ploșniță!” Trump, jigniri și atacuri la primul miting după tentativa de asasinat

Pe 26 februarie, mama a plecat într-o vacanță în Turcia și a stabilit cu tatăl băiatului ca minorul să rămână în locuința lui.

„Inculpatul, conform programului obişnuit, a continuat să consume substanţe stupefiante, atât la domiciliul tatălui său, cât şi la locuinţa mamei sale, acolo unde, în noaptea de sâmbătă spre duminică, anterior comiterii faptei, a organizat o petrecere la care au participat mai mulţi prieteni”, spun anchetatorii.

Femeia a avut o discuție contradictorie la telefon cu fostul soț și a insistat ca băiatul să revină la domiciliul lui în cursul serii de duminică, 26 februarie. Adolescentul s-a întors acasă la tată, unde a fost acuzat de acesta că a consumat din nou droguri, s-a retras în dormitorul său de la etaj unde a continuat să consume substanțe.

„Ulterior, conform propriilor susţineri, inculpatul a coborât în bucătăria imobilului, unde s-a întâlnit cu victima, care i-ar fi reproşat din nou că s-a drogat, că ajunsese un consumator de droguri, că se va distruge şi că avea un anturaj nepotrivit. Pe fondul acestor discuţii contradictorii şi urmare a faptului că victima l-ar fi lovit pe inculpat cu palma peste faţă şi l-ar fi strâns de gât, inculpatul a reacţionat, a luat un cuţit situat pe mobila de bucătărie şi a lovit-o pe victimă cu obiectul tăietor-înţepător în zona abdomenului”, mai spun anchetatorii.

Bărbatul a căzut pe gresie, iar fiul l-a lovit cu o farfurie în cap, apoi l-a mai înjunghiat în stomac cu același cuțit. Ulterior a aruncat arma lângă corpul victimei și s-a întors în dormitor, unde a continuat să se drogheze.

Fiindcă nu mai avea bani, a mers la un amanet ajutat fiind de altă persoană, unde a amanetat un lanț din aur și monitorul unui calculator pentru suma de 3.500 de lei. Cu acești bani s-a dus la dealerul său de la care a cumpărat 21 de grame MMC tip cristal ciob, apoi și-a invitat prietenii la locuința tatălui pentru a consuma împreună droguri și alcool.

Ca prietenii să nu intre la bănuieli și pentru că trupul tatălui sângera, băiatul l-a acoperit cu haine, trolere, pături și covoare. A fotografiat mormanul format și i-a trimis poza unui prieten, spunându-i că acela este locul în care tatăl său a spart gresia.

Apoi, începând de luni, 27 februarie, până joi, 2 martie, băiatul a continuat să consume droguri și alcool și a fost vizitat de mai mulți prieteni cărora le spunea că tatăl său este plecat din țară și că mormanul din bucătărie ascunde gresia spartă de acesta.

Și-a convins amicii să stea doar la etaj, spunându-le că tatăl său a instalat un sistem de supraveghere video în bucătărie. Pentru a ascunde mirosul emanat de cadavru, acesta a pulverizat constant spray de cameră și a lăsat ușile și geamurile deschise pentru a aerisi.

După ce mama sa a revenit în țară, băiatul a continuat să consume droguri și să ascundă comiterea faptei. Femeia a observat, însă, lipsa fostului soț care nu răspundea la telefon.

Pe 2 martie, la insistențele femeii, băiatul s-a întors la ea acasă și i-a spus că tatăl său este plecat. În cursul nopții, acesta i-a spus adevărul mamei, iar ea a sunat la 112.

În cursul urmăririi penale, la reaudierea în calitate de inculpat și în fața instanței, băiatul a recunoscut fapta și a susținut că o regretă, precizând că a comis-o „pe fondul consumului de substanţe stupefiante, în speţă MMC, un drog foarte puternic şi a menţionat că este o fire paşnică şi niciodată nu a fost violent”.

De altfel, raportul de expertiză medico-legală psihiatrică a minorului a stabilit că acesta suferă de tulburare de dependenţă de substanţe psihoactive, iar „comisia a apreciat că inculpatul a avut discernământul prezent în raport cu fapta penală comisă”. I-au recomandat terapia comportamentală pentru a reduce efectele adicţiei şi eventualele recăderi. Potrivit raportului de expertiză medico-legală, moartea bărbatului a fost violentă, iar „decesul s-a instalat la cel puţin 2-3 ore după producerea agresiunii”.

Are de plătit către partea civilă, fratele său, suma de 18.885 lei, daune materiale. Inițial, partea civilă ceruse 74.854,88 lei, fiindcă s-a ocupat de înmormântare şi obiceiurile creștinești, de procesul penal și a administrat financiar imobilul defunctului, dar instanța a considerat suma exagerată. Inculpatul mai trebuie să-i plătească 50000 euro, echivalentul în lei, daune morale, dar și 5543,25 lei – cheltuieli judiciare. S-a pus sechestru pe bunurile imobile ale inculpatului, adică două apartamente și un teren în Pitești.

Măsura privativă pe care a primit-o tânărul se poate schimba dacă acesta are un comportament prin care influențează negativ sau împiedică recuperarea celorlalte persoane internate în centru.

Articol recomandat de sport.ro
Frumoase și valoroase. Zece sportive românce superbe care merg la Paris ca să câștige medalii | FOTO
Frumoase și valoroase. Zece sportive românce superbe care merg la Paris ca să câștige medalii | FOTO
Citește și...
Jandarmeria a amendat cu 3.000 de lei un spectator care a aruncat pahare de carton în teren la meciul Rapid-CFR
Jandarmeria a amendat cu 3.000 de lei un spectator care a aruncat pahare de carton în teren la meciul Rapid-CFR

Jandarmeria Bucureşti a anunţat că a amendat cu 3.000 de lei un spectator de la Tribuna a II-a, care în timpul meciului dintre Rapid şi CFR Cluj, scor 2-2, din etapa a doua a Superligii, a aruncat cu pahare din carton pe suprafaţa de joc.

Rusia a lansat peste noapte al cincilea atac cu drone asupra Kievului din ultimele două săptămâni
Rusia a lansat peste noapte al cincilea atac cu drone asupra Kievului din ultimele două săptămâni

Rusia a lansat peste noapte al cincilea atac cu drone asupra Kievului din ultimele două săptămâni.

Un bărbat din Argeș a rămas blocat în autoturism după ce a lovit un copac, iar arborele a căzut pe maşină
Un bărbat din Argeș a rămas blocat în autoturism după ce a lovit un copac, iar arborele a căzut pe maşină

Pompierii de la Detaşamentul Câmpulung au intervenit duminică noaptea pentru salvarea unui bărbat rămas blocat în autoturism după ce a lovit un copac, iar copacul a căzut pe maşină.

 

Recomandări
Incendiu puternic în București. Mai multe case sunt afectate. Au fost alertate 12 mașini de pompieri
Incendiu puternic în București. Mai multe case sunt afectate. Au fost alertate 12 mașini de pompieri

Un incendiu puternic s-a produs, duminică, în București, pe strada Lanului din cartierul Colentina.

Cine este posibilul ucigaș al dentistei, care tocmai a fost prins în Brăila. A fost eliberat în martie din închisoare
Cine este posibilul ucigaș al dentistei, care tocmai a fost prins în Brăila. A fost eliberat în martie din închisoare

După 4 zile de căutări, principalul suspect în cazul uciderii doctoriței stomatolog din Republica Moldova a fost prins și reținut pentru 24 de ore.

Prognoză specială de la ANM. Meteorologii anunţă vijelii şi grindină în cea mai mare parte a ţării
Prognoză specială de la ANM. Meteorologii anunţă vijelii şi grindină în cea mai mare parte a ţării

Meteorologii anunţă vijelii şi grindină în cea mai mare parte a ţării duminică, inclusiv în Bucureşti.