Sentinţă în scandalul deţinuţilor care s-au bătut cu sălbăticie chiar în sala de judecată

Ultima actualizare: 05-07-2020 09:21
detinuti in penitenciar
Pro TV

După mai bine de 3 ani, Judecătoria Bacău a luat o decizie în cazul conflictului sângeros dintre deţinuţi petrecut chiar în sala de judecată a tribunalului.

În martie 2017, cinci deţinuţi aflaţi în arest preventiv la Penitenciarul Bacău s-au bătut în sala de judecată, după ce preşedintele completului a dispus scoaterea cătuşelor de la mâini, două persoane private de libertate implicate în conflict ajungând la spital. 

După mai bine de trei ani de la incident, Judecătoria Bacău a dat sentinţa: cei care au declanşat bătaia sângeroasă au primit un spor de pedeapsă de 5 ani. Sentinţa nu este definitivă şi a fost contestată la Curtea de Apel Bacău.

În martie 2017, chiar în timpul şedinţei de judecată, în  momentul în care preşedintele de instanţă a dispus scoaterea cătuşelor, patru dintre deţinuţi l-au atacat pe al cincilea, rupând gardul împrejmuitor. A fost nevoie de intervenţia agenţilor de la Penitenciarul Bacău pentru a opri conflictul desfăşurat chiar sub ochii magistraţilor. Doi dintre cei implicaţi au fost duşi la Spitalul de Urgenţă din Bacău cu răni grave iar sala de judecată de la Tribunalul Bacău a fost stropită cu sânge.

 

De la ce a pornit conflictul sângeros din sala de judecată

 

Motivul conflictului pare să fi fost acela că unul dintre deţinuţi a ales să îşi recunoască faptele, depunând declaraţii defavorabile celorlalţi 4. Aceştia l-au atacat, reproşându-i că i-a turnat pentru a obţine o pedeapsă mai mică.

Toţi fuseseră implicaţi în acelaşi dosar, în infracţiuni de înşelăciune, însă unul dintre ei avea şi o condamnare pentru crimă, fiind implicat în înşelăciuni prin "metoda accidentul" în timp ce se afla în spatele gratiilor.

 

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO